Tik debiutavusi Alina Orlova iš karto patraukė klausytojų dėmesį savo unikaliu balsu, keistomis, paprastomis ir kartais liūdnomis dainomis. Dar neįrašiusi albumo, dainininkė tapo alternatyvių muzikos apdovanojimų „A.Lt“ „Metų proveržiu“, o jos daina „Nesvarbu“ 2007-ųjų „Pravdos“ naujokų apdovanojimuose išrinkta geriausia.

Jaunoji dainininkė savo muziką kuria taip, kad jai pačiai patiktu. Ji nesistengia įtikti vienokiai ar kitokiai publikai.

„Svarbiausia – muzika. Noriu save išreikšti per ją. O kad kiti girdėtų... Smagu, bet... Čia kaip pyragas – iškepi, nes tau skanu, tačiau pavaišini ir kitus, nes nori, kad jiems irgi patiktų. Nesakau, jog publikos nereikia. Reikia, kitaip, kam dar koncertuočiau. Vis dėlto svarbiausia – kurti sąžiningai, kad pačiai patiktų,“ - sako mergina.

2008-ųjų pradžioje kokybiškos ir originalios lietuviškos muzikos mėgėjai pagaliau sulaukė Alinos Orlovos debiutinio albumo „Laukinis šuo dingo“, kuris, dar iki jam pasirodant, buvo vadinamas realiausiu kandidatu į metų plokštelės titulą.

Pagyrų nepagailėjo ir įtakinga britų žiniasklaida. Dienraštis „Time Out“ rašė: „Jei ne „MySpace“, dabar neturėtume Alinos Orlovos, devyniolikametės iš Lietuvos, stebinančios savo įspūdingu balsu ir unikaliu tamsiu baltišku folk pop skambesiu.“

Nemažai Alinos koncertų buvo surengta ir užsienyje – dalyvauta "Liverpool Sound City Festival", kelis kartus ji koncertavo Londone, birželį buvo pakviesta į „Europa Vox“ festivalį Prancūzijoje.

Atlikėja turi daug gerbėjų ir Rusijoje, kur šį pavasarį koncertavo tūkstantinei publikai Maskvoje, klube „Apelsin“ bei pasirodė kino festivalyje “Kinotauras”, kurį organizuoja žymusis rusų režisierius Nikita Michalkovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją