„(R)esistere“ bus jau penktasis albumas Annos Marios Castelli karjeroje. Įrašant šį albumą dalyvavo ir lietuvis Tomas Gricius, grojantis pirmuoju trimitu Suomijos radijo simfoniniame orkestre.

Savo bendradarbiavimą su lietuvių agentūra dainininkė Anna Maria Castelli vadina „svarbiu žingsniu karjeroje“. Muzikos leidybinė kompanija „M.P.3 International“ tapo šio albumo leidėja Lietuvoje ir taip pat rūpinsis albumo platinimu interneto muzikos parduotuvėse visame pasaulyje.

Jau kelerius metus užsienio atlikėjų prodiusavimo patirties turinčios kompanijos „M.P.3“ vadovas Vaidas Stackevičius džiaugiasi galimybe dirbti su Anna Maria Castelli: „Mus visada domina įdomi ir profesionali muzika, o bendradarbiavimas su šia dainininke leidžia išplėsti muzikos geografiją“.

Dainininkė Anna Maria Castelli teigia mylinti Lietuvą ir jos publiką. „Esu susidariusi įspūdį, kad klausytojai šioje šalyje nestokoja muzikinio išsilavinimo ir autoriams bei atlikėjams demonstruoja retai sutinkamą dėmesį“, - teigė dainininkė, kurią su Lietuva jau kurį laiką sieja geri ryšiai. Įvairių tarptautinių muzikos festivalių dalyvė yra žinoma ir Lietuvos melomanams.

„Taip susiklostė, kad muzika mane su Lietuva suveda kas dvejus metus“, - šypsojosi Anna Maria Castelli. Pirmą kartą Lietuvoje ji koncertavo dar 2002 metais. Tuomet kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ji pasirodė Vilniuje ir Kaune, kai dalyvavo poeto ir filosofo Léo Ferré operoje „Opéra du Pauvre“.

2004-aisiais Vilniaus Rotušėje Anna Maria Castelli dainavo pritariant garsiam lietuvių pianistui Povilui Jaraminui, o 2006 metais Vilniaus Kongresų rūmuose ji atliko garsiausių italijos kompozitorių - Paolo Conte, Luigi Tenco, Fabrizio De André, Gino Paoli - kūrinius. Ir pagaliau 2008-aisiais metais dainininkė nutarė žengti naują žingsnį savo karjeroje ir savo naujausią albumą „(R)esistere“ išleisti kartu su įtakinga Lietuvos leidybine kompanija „M.P.3 International“.

Puikiai kritikų ir publikos vertinama atlikėja savo karjerą pradėjo Montreux Jazzo festivalyje Šveicarijoje, kur sulaukė tarptautinio pripažinimo. Anna Maria Castelli yra pelniusi ne vieną tarptautinį geriausios atlikėjos apdovanojimą, atlieka pagrindinius vaidmenis įvairiuose garsiuose miuzikluose. Jos unikalaus skambesio muzikoje pinasi džiazo, svingo, bossanovos, folk, post-roko, elektroninės ir kiti stiliai.

Dainininkė yra koncertavusi daugelyje pasaulio šalių – neskaitant didžiųjų scenų tokiose šalyse kaip Italija, Šveicarija, Turkija, Rusija, Suomija, Belgija, Kroatija, Slovėnija, jai tenka koncertuoti ir netradicinėse vietose kaip Maltos sostinėje Valetoje ar sudalyvauti tokiame egzotiškame renginyje kaip džiazo festivalis Etiopijos sostinėje Adis Abeboje.

Pristatydama savo albumą „(R)esistere“ dainininkė taip pat numato surengti pasirodymus įvairiose pasaulio šalyse ir planuoja atvykti susitikti su Lietuvos publika.

Artimiausiomis dienomis pirmasis albumo radijo singlas, švelnaus skambesio „Fa-Si“ pradės suktis radijo stotyse.

Sukurtas ir šios dainos klipas, kurio atsiradimą įkvėpė legendinio švedų režisieriaus Ingmaro Bergmano filmai.

Muzikos agentūra „M.P.3“ per beveik septynerius veiklos metus išleido arti dvidešimties muzikos albumų, kuriuos įrašė ryškiausi Lietuvos muzikos atlikėjai Jurga, „Antis“, „LT United“, Andrius Mamontovas, „Lemon Joy“, latvių grupė „The Hobos“ ir vengrų rokeriai „Amber Smith“, nufilmavo keliolika vaizdo klipų ir surengė šimtus koncertų ir pasirodymų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją