Penktadienį dar karšto albumo akordais mėgausis „Pacha“ Vilniuje, šeštadienį – „Exit“ klubas Kaune. Josh Gabriel į kelionę po šokių aikšteles leisis su Recoco.

„Gabriel & Dresden“ – „Deep Dish“ pėdomis

Kodėl iširo net septynis metus gyvavęs „Gabriel & Dresden“ didžėjų tandemas, sulaukęs milžiniško populiarumo visame pasaulyje? Šis klausimas neduoda ramybės visiems euforinio progressive trance, tapusio dueto vizitine kortele, fanams.

Atsakymą pateikia pats Josh Gabriel, besipuikuojantis ant naujausio D. Britanijos klubinio žurnalo „DJ Mag“ viršelio. „Gali susikurti absoliučiai sėkmingą karjerą, tačiau ji nebūtinai leis jaustis laimingu. Atėjo laikas kelionę tęsti vienam“, - sako didžėjus.

Klubinės muzikos kritikai šio dueto istoriją lygina su garsiuoju „Deep Dish“ tandemu, kuris taip pat skilo į dvi dalis. Viena jų – Sharam – liko su „Deep Dish“ būdingu melodingu skambesiu, Dubfire nėrė į techno gelmes. Tamsiąją „Gabriel & Dresden“ pusę visuomet atstovavęs Josh Gabriel, kaip ir Dubfire, pasirinko gilų ir tamsų progressive ir techno požemį.

Naujai gimęs Josh Gabriel

„Antrąjį kvėpavimą įgavęs Josh Gabriel“. „Pasiruoškite kelionei į ateitį“. „Stulbinantis solo debiutas“. Šios kritikų liaupsės soliniam Josh Gabriel albumui „Eight“ rodo, kad tamsusis „Gabriel & Dresden“ atstovas pasuko teisingu keliu.

Studijos guru ir garsų chirurgu vadinamas prodiuseris įkvėpimo sėmėsi Amsterdame (Olandija). Šiame mieste ir buvo sukurtas progressive, tech house ir techno ritmais pulsuojantis albumas.

Pavadinimą „Eight“ savo soliniam projektui Josh Gabriel suteikė neatsitiktinai. Albumas buvo įrašytas naudojant net aštuonis seno „kirpimo“ analoginius sintezatorius. Sutapimas, tačiau „Eight“ studijoje buvo baigtas šių metų rugpjūčio aštuntą dieną (2008 08 08). Ši skaičių magija ir lėmė albumo vardą.

Lietuvos šokių muzikos mėgėjai jau turėjo progą prisiliesti prie „Eight“ skambesio šaknų. Liepos mėnesį, kuomet vyko intensyvus albumo kūrimo procesas, Josh Gabriel lankėsi „Exit“ vasaros rezidencijoje – Palangos klube „Honolulu“. Tuomet didžėjus sutraukė sausakimšą šokių aikštelę, kuri netuštėjo iki pat ryto.

Josh Gabriel vizitas Lietuvoje liepos mėnesį:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją