Chris Harper lūpine armonikėle groja nuo paauglystės, kai pirmą kartą išgirdo grojat garsųjį lūpinės armonikėlės virtuozą Sonny Boy Williamson.

Pasak klubo pranešimo spaudai, susitikimas su garsiu Čikagos bliuzo muzikantu Aaron Burton paskatino jį vykti į bliuzo sostinę – Čikagą. Buddy Guy, Willie Kent, Billy Branch, Melvin Taylor ir Sugar Blue – Chris grojo su dauguma iš jų. Sugar Blue perdavė jam tai, ką buvo išmokęs apie lūpinę armonikėlę ir bliuzą.

Grįžęs į Ciurichą Chris Harper sutiko italų grupę „The Sharade Band“. Su šia muzikantų grupe Chris išleido pirmą kompaktinę plokštelę „Blues Is My Life“, kurios įrašuose dalyvavo Billy Branch ir Chico Banks. „Blues Is My Life“ – tai ne tik tradicinis bliuzas, joje daug Chris Harper originalių dainų, funky, dziazo, ritmenbliuzo elementų.

Chris Harper mėgsta įvairias bliuzo formas – tradicinį, maišytą su funky, džiazo, roko ar lotynų muzikos elementais. Tai unikalus bliuzo muzikantas, virtuoziškai grojantis lūpine armonikėle.

Į Lietuvą kartu su Chris Harper atvyksta amerikietis bliuzo dainininkas Jesse James King. Šis atlikėjas pradėjo muzikinę karjerą būdamas 16, kai jam pasiūlė prisijungti prie grupės „The Deltons“ jų turo JAV metu, koncertuojant Tinai Turner, Bo Diddeley, US Bond. Po dviejų metų jis išvyko į Paryžių su Rocky Roberts ir grupe „Airedales“, grupė tapusia nepaprastai populiaria Prancūzijoje ir Italijoje, garsėjusi įspūdingais numeriais panašiai kaip „Rolling Stones“, Jimmy Hendrix, Gene Vincent ir kt.

Tačiau labiausiai Jesse James King patiko dainuoti bliuzą ir groti Hammond vargonais atliekant savo kūrinius. Nuo tada muzikantas grojo didžiausiuose bliuzo renginiuose visame pasaulyje. Gyvo garso koncertuose Jesse galingas balsas ir jausminga Hammond vargonų muzika sukuria tikrą magiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją