O jau po kelerių metų, 2000 m. Vokietijos Die Welt netgi suabejojo, „vargu ar jis turi rimtų konkurentų“... Kitais, 2001 m., Vogue Ramóną Vargasą paskelbė „tinkamiausiu kandidatu „geriausio 21 amžiaus tenoro“ vardui“. Geriausiu metų dainininku Ramónas Vargasas buvo skelbtas ne kartą.

1993 m. Italijoje jis pelnė Lauri-Volpi apdovanojimą, o 1995 m. italų kritikai vienbalsiai skyrė dainininkui Menų Gino Tani premiją. 2000 m. Didžiosios Britanijos Opera Now žurnalas suteikė Ramónui Vargasui Metų solisto titulą.

Nuo 1999 m. Austrijos Festspiele Magazin kasmet skiria jam pirmąją vietą tarp geriausių pasaulio tenorų. 2001 m. Ramónas Vargasas buvo pagerbtas ECHO Klassik metų solisto apdovanojimu, skiriamu Vokietijos Phono akademijos. Kas jis, koks jis, solistas iš Meksikos, šiuo metu, kaip pats sako, dainuojantis tik tai, kas patinka jam pačiam, ir dainuojantis, nes ir jam pačiam, ir kitiems tai teikia džiaugsmą.

„Priešingu atveju - nedainuoju. Kai buvau jaunas, turėjau problemų su vokalu - tuomet man buvo 23 metai. O išgyvenau krizę todėl, kad dainuodamas nejaučiau džiaugsmo, ir tik labai stengiausi dainuoti kuo geriau. Viskas susitvarkė, kai mano gyvenimas pasikeitė ir dainavimas tapo malonumu. Tai man buvo labai svarbu. Labai sunkus, tačiau ir svarbus laikotarpis.“

Ką solistas besakytų apie dainavimo malonumus, neabejotinai kiekvienas jo pasirodymas būna didžiulio darbo, maksimalaus susikaupimo ir nuostabaus muzikos pajautimo rezultatas. Dainuojantis viso pasaulio garsiausiuose teatruose – La Scala, Vienos Staatsoper, Londono Covent Garden, Paryžiaus Opéra-Bastille, Niujorko Metropolitan, San Francisko operoje, Buenos Aires Teatro Colón, Arena di Verona, Madrido Teatro Real ir kt., gyvenantis Šveicarijoje – Ramónas Vargasas nuolat pabrėžia, esąs meksikietis.

„Mano namai - Meksika, nors ir gyvenu Šveicarijoje. Praleidžiu daug laiko Meksikoje su savo žmona ir sūnumi. O Šveicarija mane pati pasirinko. Kai atvykau į Europą, mano pirmasis tarptautinis kontraktas buvo Liucernoje, mažame, jaukiame Šveicarijos teatre. Taigi, vis dar ten gyvenu ir jaučiuosi labai laimingas.“

Spalio 2 dieną pasaulio operos žvaigždė Ramónas Vargasas, savito, lyrinio, švelnaus it šilkas balso savininkas, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre gala koncertu pradės 89-ąjį teatro sezoną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją