Šventinėje „Sostinės dienų“ triadoje pirmasis vakaras išsiskyrė koncertinės programos spalvingumu. Katedros aikštėje nepaprastai gausiai susirinkusius vilniečius ir sostinės svečius sveikino renginių vedėjas Giedrius Masalskis. Vyras pristatė vieną garsiausių grupių Gruzijoje „The Shin“ ir palinkėjo, kad jų atliekama muzika taptų savotišku dvasiniu tiltu.

Nacionaliniai motyvai, šokio elementai, nepaprastai švarus kiekvieno instrumento skambesys ir širdžiai artimas tautos skausmas tapo puikia vakaro preliudija. Muzikuojantys svečiai nuoširdžiai linkėjo išsaugoti kuo daugiau saulės viduje ir džiaugtis gyvenimu.

Pasibaigus „The Shin“ pasirodymui, G.Masalskis pranešė, jog viešnia iš Didžiosios Britanijos jau pasiruošusi sudrebinti Vilnių. Prabėgus vos kelioms minutėms po šių žodžių, scenoje pasirodė legendinė „Kosheen“. Nepaprastai grakščiai ir plastiškai pagal savo muziką judanti atlikėja dainavo puikiai pažįstamas dainas kaip „Hide U“ , „Hungry“ ir daugelį kitų.

„Kosheen“ pasirodymui įpusėjus, Katedros pusėn vis dar traukė minios žmonių. Juos viliojo šviesų žaismas ir netradicinis, šokiu užkrečiantis muzikos skambesys. Pagrindine festivalio „Sostinės dienos“ žvaigžde vadinama „Kosheen“ puikiai atliko savo vaidmenį ir davė įkvepiantį startą visiems būsimiems renginiams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją