Kaip pranešė Lietuvos nacionalinė filharmonija (LNF), trečiadienį LNF salėje vyksiančiame koncerte kanadiečio maestro diriguojamas Lietuvos kamerinis orkestras su solistu violončelininku Vytautu Sondeckiu atliks Wolfgango Amadeus Mozarto, Josepho Haydno ir Ludwigo van Beethoveno kūrinius.

Per visą savo tarptautinę karjerą K.Strattonas dirigavo Europos, Šiaurės Amerikos ir Azijos orkestrams.

K.Strattonas yra "Toronto Philharmoniker" orkestro meno vadovas ir dirigentas. Nuo 1992 metų jis vadovauja ir Hunstvilio vasaros festivaliui, kuriame koncertuoja žymūs atlikėjai.

Pastaruoju metu K.Strattonas buvo kviečiamas diriguoti vengrų ir čekų kameriniams orkestrams, Slovakijos radijo ir Valstybiniui bei Košicės filharmonijos orkestrams, meksikiečių Valstybiniam simfoniniam, Ontario "London Orchestra", Kalgario filharmonijos orkestrui.

Už Čekijos ir Slovakijos muzikos propagavimą Čekijos ir Slovakijos nacionalinė organizacija Kanadoje paskyrė jam Masaryko premiją.

2001-aisiais K.Strattonas Sankt Peterburgo Ermitažo teatre Žiemos rūmuose dirigavo "Sankt Peterburg Camerata" bei čekų orkestrams "Janaček Philharmonike" ir Čekijos radijo orkestrui.

Šiuo metu Vokietijoje gyvenantis tarptautinių konkursų Mursijoje (Ispanija) ir Naujojoje Zelandijoje nugalėtojas violončelininkas V.Sondeckis koncertavo Japonijos, Honkongo, Naujosios Zelandijos, Vokietijos, Šveicarijos, Prancūzijos, Italijos, Bulgarijos, Olandijos, Belgijos bei Rusijos festivaliuose.

Trečiadienį vyksiančiame koncerte skambės W.A.Mozarto operos "Tito gailestingumas" uvertiūra, J.Haydno Koncertas violončelei ir orkestrui D-dur ir L.van Beethoveno Simfonija Nr.1 C-dur.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją