Kol ruduo dar džiugina šiltais vakarais, visi dainuojamosios poezijos mylėtojai kviečiami susirinkti rugsėjo 10 d., 19 val. į Ryšių istorijos muziejaus kiemelį, kuriame vyks užbaigiamasis ciklo koncertas. Šiame renginyje taip pat netrūks geros muzikos mylėtojams pažįstamų vardų – savo dainas žiūrovams dovanos garsūs bardai G. Storpirštis ir O. Ditkovskis. Pirmą kartą ciklo koncerte dalyvauja ir užsienio muzikantės – H. Kozlova ir S. Prauliņa iš Latvijos. Kartu su grupe koncertą pradės prieš porą metų dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai-aš“ sužibėjęs bardas M. Briedis.

Sunku būtų įsivaizduoti užbaigiamąjį dainuojamosios poezijos ciklo koncertą be Gedimino Storpirščio – juk jis neoficialiai tituluojamas dainuojamosios poezijos renesanso tėvu. Teatro ir kino aktorius ne tik kuria bei atlieka dainas, tačiau labai daug prisideda prie bardų muzikos puoselėjimo Lietuvoje. G.Storpirštis organizuoja dainuojamosios poezijos koncertus, yra tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai-aš“ meno vadovas, leidžia ne tik savo solinius albumus, tačiau yra ir dainuojamosios poezijos rinkinių bei bardų dainų knygų sudarytojas.

Dar vienas koncerto dalyvis, kurio bardų muzikos klausytojams pristatinėti nebereikia – Olegas Ditkovskis. Įdomu tai, jog aktoriaus ir režisieriaus diplomus turintis menininkas, daugumai labiausiai pažįstamas kaip buvęs garsiojo „Aktorių trio“ narys, dabar taip pat į sceną dažniausiai lipa dainuoti. Paties O.Ditkovskio teigimu – dainuojamoji poezija jam yra gyvenimo būdas, iš vidaus kylantis dalykas, nereikalaujantis pastangų.

„Senamiesčio žiogo“ viešnios iš Latvijos – Helena Kozlova bei Sniedze Prauliņa. Įvairiapusė kūrėja H.Kozlova grojusi ir dainavusi įvairiose alternatyviose grupėse, išleidusi ne vieną albumą ir koncertavusi Vokietijoje, Suomijoje, dabar groja su grupe „Leviti“, bei dažnai koncertuoja ir viena dainuojamosios poezijos koncertuose. H.Kozlova ne tik kuria poeziją, atlieka dainas, bet ir groja gausybe instrumentų - pianinu, fleita, saksofonu, perkusijomis. Koncerte ji pasirodys kartu su kita grupės „Leviti“ nare – fleitininke S.Prauliņa.

Užbaigiamąjį vasaros sezono koncertą pradės Mindaugas Briedis, muzikuojantis jau dešimtmetį. Eilių bei muzikos autorius, grojantis gitara ir savo muzikinį stilių priskiriantis dainuojamajai poezijai, mano jog šis žanras leidžia „žadėti“ klausytojui daugiau instrumentų ir įvairesnes atlikimo technikas. Atlikėjas šiuo metu koncertuoja į pagalbą pasitelkęs puikius instrumentalistus - Evaldą Kazlauską (akordeonas) bei Igną Juzoką (kontrabosas).

Tradiciškai renginio metu bus galima ne tik pasiklausyti muzikos, bet ir pasigrožėti jaunųjų menininkų kūriniais - kiemelyje bus eksponuojama Kauno Antano Martinaičio dailės mokyklos moksleivių kūrinių paroda. Taip pat savo darbais pasidalins VDA KDF studentai: Žygimantas Amelynas, Aistė Gudelytė, Justė Šuminaitė, Judita Daujotaitė, Asta Didžiokaitė, Saulė Dailetytė, Rūta Steponovaitė, Viktorija Ruskonytė, Donata Skorupskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją