Šis pavadinimas, pasak agentūros pranešimo spaudai, atspindi išskirtinės muzikos grojimo stiliaus, kurį jie patys vadina „alternative comedy“, pritapimą Lietuvoje ir, kadangi groti tokią muziką mūsų šalyje grupės įsitikinimu perkeltine prasme yra praktiškai savižudybė, buvo nutarta likti prie šio pasirinkimo (iš angl. „suicide“ – „savižudybė“).

Tad, pakoreguotas, kad būtų gramatiškai taisyklingas – kadangi grupės nariai yra penki, o pagal anglų kalbos taisykles daugiskaita rašoma „DJs“ – oficialus grupės pavadinimas „Suicide DJs” šią vasarą buvo įregistruotas patentų biure.

„Suicide DJs” - visai ne „Stipriai kitaip“

Kitas gandas, sukėlęs įvairiausių kalbų dėl šios grupės pavadinimo, yra grupės „Stipriai kitaip“ veikla. Muzikantai nori atkreipti dėmesį, kad tai yra dvi atskiros grupės su skirtingomis programomis. Grupės „Stipriai kitaip“ sudėtyje yra trys nariai: Vidas Bareikis (vokalas, klavišai), Ainis Storpirštis (vokalas) bei Pranas Dapšauskas (trombonas), šios grupės programa kuriama dainuojamosios poezijos pagrindu.

Tuo tarpu grupę „Suicide DJs“ sudaro penki nariai. Be jau išvardintų, šioje grupėje yra būgnininkė Živilė Kazlauskaitė ir klavišininkas Mindaugas Balčiūnas.

„Galbūt painiavą kelia tai, kad grupėje „Stipriai kitaip“ nėra kito nario, visi trys muzikantai groja ir „Suicide DJs“ sudėtyje, todėl žmonėms kartais susidaro įspūdis, kad tai ta pati grupė, - sakė Vidas Bareikis, - tačiau skambesys, nuotaika ir net publika abiejuose koncertuose smarkiai skiriasi.“

Pasak pačių muzikantų, jei „Suicide DJs“ koncertuose netrūksta garsesnio ritmo bei daug įvairiausių Ainio Storpirščio akrobatinių triukų, tai dainuojamosios poezijos „Stipriai kitaip“ programoje vyrauja šiek tiek ramesnė, lyriškesnė, kiek tai įmanoma pašėlusių aktorių-muzikantų pasirodymuose, bei akustinė atmosfera.

„Esu girdėjęs sakant, kad vieniems labiau patinka mūsų dainuojamoji poezija „Stipriai kitaip“, kitiems labiau imponuoja „Suicide DJs“ energija, tačiau daugelis žmonių yra abiejų grupių gerbėjai“, - pasakojo Vidas Bareikis.

Staigmena - dvigubas albumas

Rudenį „Suicide DJs“ išleis savo debiutinį albumą. Muzikos gerbėjai jau žino šios grupės dainas „Final Shot“ ir „The Samurai Song“. Pastaruoju metu grupė aktyviai dirbo įrašų studijoje, kur buvo įrašytos kelios visiškai naujos dainos bei iš koncertų publikai puikiai pažįstami kūriniai.

„Pateiksime gerbėjams staigmeną“, - sakė Vidas Bareikis. „Albumas bus dvigubas, nes visi perkantys „Suicide DJs“ kompaktinę plokštelę, įsigys ir mūsų dainuojamosios poezijos „Stipriai kitaip“ įrašus. Galbūt tai taip pat padės visiems atskirti kas yra kas.“

DELFI skaitytojams pirmiesiems „Suicide DJs“ pristato savo visiškai naują kūrinį, kuris skambės ir jų pirmajame albume. Tai - vienas melodingiausių ir melancholiškiausių grupės kūrinių „Time to Leave“.

Rugpjūčio 16 dieną „Suicide DJs“ pasirodys festivalyje „Be2gether“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją