"That's All Right" Elvis įrašė 1954 metais muzikuodamas Memfyje ir dar būdamas paauglys. Daug kas laiko dainą, kuria E.Presley) pradėjo savo muzikinę karjerą, rokenrolo epochos pradžia. "That's All Right" įtakingiausia daina išrinko muzikos žurnalistai, paprašyti Didžiosios Britanijos žurnalo "Q Magazine". Žurnalistai sudarė iš viso 100 dainų, kurios "visiems laikams pakeitė muziką ir pasaulį", sąrašą.

"That's All Right" pralenkė dešimtis geriau žinomų dainų, įskaitant "Beatles" "I Wanna Hold Your Hand", Bobo Dylano "Like a Rolling Stone" ir "Beach Boys" sukurtą "Good Vibrations". Daina "I Wanna Hold Your Hand", kuria "Beatles" išpopuliarėjo JAV, buvo antra, o trečią vietą gavo provokuojantis pankų himnas "God Save the Queen", kurį įrašė "Sex Pistols".

Apklausos rezultatai daug ką nustebino. Veteranas muzikos žurnalistas Paulas Gambaccini BBC sakė, kad "That's All Right" yra nuostabi daina ir ji pradėjo Elvio muzikinę karjerą, tačiau ji nieko nepakeitė. "Kai daina buvo išleista, ji net nepasirodė mūsų šalyje ir niekada nebuvo populiari JAV",- sakė žurnalistas.

Granžo grupė "Nirvana" buvo penkta su savo daina "Smells like Teen Spirit", o britų grupė "New Order" atsidūrė devintoje vietoje su savo daina "Blue Monday". Seniausia daina šimtuke buvo Billie Holiday perdainuota 1939 metų "Strange Fruit", o naujausia - reperio Eminemo "My Name Is", sukurta 1999 metais.

Trečiadienį žurnale pasirodysiančio sąrašo pirmasis dešimtukas atrodo taip:

1. "That's All Right" (Elvis Presley)

2. "I Wanna Hold Your Hand" ("The Beatles")

3. God Save the Queen ("The Sex Pistols")

4. "Rapper's Delight" ("Sugarhill Gang")

5. "Smells Like Teen Spirit" ("Nirvana")

6. "Strange Fruit" (Billie Holiday)

7. "Like a Rolling Stone" (Bob Dylan)

8. "Walk This Way" ("Run DMC")

9. "Blue Monday" ("New Order")

10. "Do They Know it's Christmas" ("Band Aid").

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją