Kaip praneša LNF, penktadienį Kauno ir šeštadienį Vilniaus filharmonijoje kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru muzikuos pianistė Lauma Skridė ir dirigentas Imantas Resnis.

21-erių metų L.Skridė šiuo metu studijuoja Rygos Darzinio muzikos mokykloje.

Jaunoji pianistė yra ne vieno tarptautinio konkurso laureatė: 1995 metais ji pelnė pirmąją premiją Maria Canals pianistų konkurse Barselonoje (Ispanija), 1996-aisiais - antrąją premiją Ilmarie Hannikaineno pianistų konkurse Suomijoje, 1997 metais taip pat antrąją premiją Karlo Czerny pianistų konkurse Prahoje (Čekiją), 1998-aisiais "Concertino Praha" konkurse Čekijoje pianistei buvo skirta trečioji premija.

L.Skride koncertavo Latvijoje, Čekijoje, Austrijoje, Japonijoje, Taivanyje ir Malaizijoje.

I.Resnis šiuo metu yra vienas žymiausių Baltijos šalių dirigentų.

1987 metais I.Resnis tapo Latvijos nacionalinio orkestro vadovu. Tais pačiais metais jis buvo pakviestas koncertuoti Anglijoje, Skandinavijoje, Ispanijoje, Portugalijoje ir Vokietijoje. Tarptautinis dirigento debiutas įvyko tais pačiais metais "Prahos pavasario" festivalyje Čekoslovakijoje.

1992 metais I.Resnis tapo Liepojos simfoninio orkestro meno vadovu ir vyriausiuoju dirigentu. Su šiuo orkestru jis gastroliavo Anglijoje, Ispanijoje, Italijoje, Vokietijoje ir Tolimuosiuose Rytuose.

I.Resnis yra įrašęs daugybę kompaktinių plokštelių. Jis taip pat yra vieno svarbiausių Baltijos šalių festivalių - "Pianizmo žvaigdės" - įkūrėjas ir vadovas.

Kaip kviestinis dirigentas jis su "Orquesta Estado de Mexico" 1999 metais koncertavo Meksikoje, 1999-aisiais, 2000 metais - Kolumbijoje su "Orquesta Filarmonica de Bogota", 2000 metais I.Resnis dirigavo "Berliner Symphoniker" orkestrui Egipte. 2001 metais Graco (Austrija) Operos teatre I.Resnis dirigavo Gaetano Donizetti operą "Meilės eliksyras".

I.Resnis yra Latvijos nacionalinės muzikos akademijos profesorius ir dirigavimo katedros vedėjas.

Latvių muzikantai kartu su Lietuvos nacionalinės filharmonijos orkestru Kaune ir Vilniuje atliks Trečiąjį S.Prokofjevo Koncertą fortepijonui ir orkestrui C-dur bei J.Sibeliaus Pirmąją simfoniją e-moll.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją