Pernai į festivalį susirinko net tris kartus mažiau žmonių, tad organizatoriai šį, „antrąjį blyną“ laiko išties neprisvilusiu. Dvi dienas vykusio koncerto metu pasirodė tokios žvaigždės, kaip beveik dvylika metų gyvuojanti grupė „Travis“, britpopo meistrai „Manic Street Preachers“, gerbėjus nustebinę netikėtai perdainavę Rihannos hitą „Umbrella“, šeštadienį į sceną lipo pats Normanas Cookas, geriau žinomas kaip Fatboy Slim.

Taip pat festivalyje pasirodė diskžokėjus Timo Maas, švedai „I`m From Barcelona“, indie roko grupė „British Sea Power“ ir daugelis kitų. Lietuvai festivalyje atstovavo Živilė Ba ir geriau Latvijoje nei mūsų šalyje žinoma grupė „Land“.

Pasak organizatorių „Positivus Music“, mažai žinomas renginys šiemet tapo didžiausiu ir labiausiai laukiamu muzikos festivaliu Baltijos valstybėse. Šiais metais jame apsilankė ne tik Latvijos, bet ir Estijos, Lietuvos ir Skandinavijos šalių gyventojai. Tiesa, lietuvių čia buvo išties nedaug. Nieko keisto, organizatoriai festivalio reklama mūsų šalyje nepasirūpino.

„Vertindami šių metų festivalį, priėjome išvados, kad jis pagerėjo ne tik kokybiškai, bet ir kiekybiškai. Lygindami abu įvykusius festivalius, galime pasakyti, jog užtikrinome pramogą įvairiems žiūrovams, pasiūlę ne tiktai populiarių pasaulio menininkų pasirodymus, bet ir plačią kultūros programą įvairiems skoniams – teatro spektaklius, poezijos skaitymus, pasaulio muziką bei kiną po atviru dangumi. Tai įrodo didelis lankytojų skaičius ir pirmieji girdėti atsiliepimai“, - sakė „Positivus Music“ direktorius G. Majoras.

Tiesa, palapinių miestelis tikrai nebuvo sausakimšas, festivalio lankytojai apsigyveno ne tik jame, bet ir automobiliuose, ant jūros kranto. Atrodo, organizatoriai pagalvojo apie daug ką, išskyrus viena – visoje festivalio teritorijoje nebuvo nei vienos dušo kabinos. Tačiau visad yra, kur tobulėti… „Positivus Music“ atstovai prižadėjo jau artimiausiu metu paskelbti apie kitų metų festivalio datas, atlikėjus ir bilietų pardavimo pradžią.

Festivalio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją