Šiais metais konkurse pasirodė 24 šalys, Lietuvai atstovavo tik D. Montvydas. Mūsų šalies atstovai iki šiol festivalyje „Slavianskij Bazar" nėra laimėję nei vieno „rimto“ prizo jokiame iš jo konkursų.

Surinkę po 201 tašką, antrąja vieta pasidalino Baltarusijos atstovas Vitalijus Gordejus ir Liena Valevskaja iš Rusijos. Trečiasis liko gruzinas Nodiko, kuriam komisija skyrė 198 balus.

Jaučiasi nugalėtoju

„Jaučiuosi labai gerai, kaip laimėjęs „Grand Prix“, - antradienį pažadintas iš poilsio valandų, ištarė D. Montvydas.

Atlikėjas pasakojo, kad šis įvertinimas jam – labai reikšmingas, nes „Slavianskij Bazar“ – prestižinis slavų tautų konkursas, į kurį kviečiamos ir Baltijos šalys, jame susirenka stiprūs atlikėjai iš daugybės Europos šalių.

Neseniai muzikiniame pasaulyje išgarsėjęs 20 metų atlikėjas nevadina šio pasiekimo sėkme: „Sėkmė čia niekuo dėta, nes šiaip niekas už dyką nieko nedalina. Mūsų tauta nebuvo dar niekada įvertinta, o aš užlipau ant scenos ir parodžiau kažką kito, tai buvo suprasta žiuri, kurie muzikos pasaulyje sukasi visą gyvenimą“.

Pirmajame pusfinalyje D. Montvydas atliko dainą rusų kalba ir iškart tapo konkurso lyderiu, tačiau absoliučiai vertintojų širdis pavergė antrojoje konkurso dalyje, lietuvių kalba atlikęs savo kūrybos dainą „Padėkit".

Lietuvių delegacijos vadovė Jurga Anusauskienė pasidžiaugė, kad po konkurso finalo komisijos narys Olegas Gazmanovas pakėlė šampano taurę ir Donatui skyrė padėkos tostą. „Donatas labai palengvino komisijos darbą, nebuvo daug ginčų ir diskusijų, vienbalsiai visi pritarė, kad laimėtoju turi tapti jis", - garsaus Rusijos atlikėjo žodžius atkartojo ji.

Vertintojų gretose šiais metais buvo galima išvysti ne tik O. Gazmanovą, bet ir Laimą Vaikulę, Jadvygą Poplavskają bei kitus žinomus muzikos pasaulio prodiuserius. Lietuvos atstovu komisijoje buvo Ričardas Anusauskas.

2008 metų festivalį „Slavianskij Bazar" rengė pagrindiniai šių metų „Eurovizijos“ ir „San Remo“ festivalių organizatoriai.

J. Anusauskienė svarsto galimybę, kad ateityje mūsų šalyje būtų galima rengti nacionalinę atranką į šį konkursą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)