„Mums sekasi nerealiai! D. Montvydas pretenduoja į „Grand Prix“ ir tai yra absoliučiai precedento neturintis įvykis, nes per septyniolika festivalio gyvavimo metų jokiam lietuviui nepavyko pelnyti jokios prizinės vietos“, - po pusfinalio džiaugsmu dalinosi lietuvių delegacijos vadovė Jurga Anusauskienė.

Sekmadienį įvykusiame pagrindiniame festivalio konkurso „Vitebsk-2008" pusfinalyje buvo privaloma slavų daina su orkestru, kuri ir pavergė komisijos narių širdis. Jie atlikėjui skyrė 102 balus. Nuo jo atsiliko atlikėja iš Latvijos, trečiąją vietą užėmė Rusijos atstovas. Pirmadienį atlikėjo laukia finalas.

Šiais metais konkurse pasirodo 24 šalys, Lietuvai atstovauja tik D. Montvydas. J. Anusauskienė svarsto galimybę, kad ateityje būtų galima rengti nacionalinę atranką į šį konkursą.

2008 metų festivalį „Slavianskij Bazar" organizuoja pagrindiniai šių metų „Eurovizijos“ ir „San Remo“ festivalių organizatoriai.

Pirmadienį į festivalį atvyko ir kiti populiariosios muzikos atstovai, dalyvausiantys kituose konkursuose – grupės „Yva“, „Next“ ir E. Anusauskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją