Į areną besirenkančius B. Dylano gerbėjus nustebino apaugos vyrukų gausa, kurie ne tik tikrino, ar savo vietose sėdasi koncerto klausytojai, ar žurnalistams skirtose vietose nėra pašalinių.

Daugelis žmonių buvo paklausti ir patikrinti, ar neįsineša fotoaparatų ar filmavimo kamerų. Tuos, kuriems vis tik pavyko įsinešti fotoaparatą, išdavė blykstės. Žiūronais visus stebintis apsaugos darbuotojas nurodinėjo, kurį žmogų reikia griežtai įspėti, kad daugiau taip nesielgtų.

Nors koncerto organizavusios bendrovės „Seven Live” komunikacijos vadovas Aivaras Gelžinis neatskleidė, kiek apsaugos darbuotojų buvo pasamdyta legendiniam atlikėjui saugoti, jis prisipažino, kad apsaugos reikalavimai – labai dideli, o apsaugininkų skaičius – didesnis nei įprastai.

Anot jo, Lietuvoje samdytiems apsaugos darbuotojams vadovavo su atlikėju atvykęs specialus vadovas, turintis karinį išsilavinimą.

Nebendravo su publika

Dvi valandas trukusio koncerto metu B. Dylanas nepasisveikino su savo ištikimiausiais gerbėjais, tik atsisveikindamas ištarė ačiū ir pristatė grupę.

Tuo tarpu publika reikalavo dėmesio. Vos pradėjus dainuoti pirmąjį kūrinį, arenoje pasirodė šokančių žmonių siluetai. Koncertui įsibėgėjus, jų vis daugėjo ir daugėjo.

Kelios entuziastingos ir koncertui specialiai raudonai pasipuošusios merginos atskubėjo arčiau scenos, kad pamatytų atlikėją, tačiau netrukus jų apsaugos darbuotojai paprašė pasitraukti.

Įsijautę ir iš sėdimų vietų atsistoję fanai buvo netrukus taip pat prašomi atsisėsti.

Paklaustas, kodėl atlikėjas taip saugosi fotoaparatų ir filmavimo kamerų, A. Gelžinis kaip vieną iš pradžių paminėjo, jog atlikėjas jau yra sugrojęs viską, kas geriausia.

Kaip pats atlikėjas mėgsta sakyti, jis sukūrė keturis geriausius kūrinius savo gyvenime – „Knockin‘ on A Heaven‘s Door“, „Blowing in the Wind“, kurį perdainavęs ir pavadinęs „Tu vėjo paklausk“, didelio populiarumo susilaukė Gytis Paškevičius, „Like a Rolling Stone“ ir „Mr. Tambourine Man“. Jam liko tik juos perdainuoti.

Buvo akivaizdu, kad šlovės ir gerbėjų meilės jam užtenka. O pastariesiems teko mėgautis nepakartojamu garsu, nei truputėlį nepasikeitusiu B. Dylano balsu ir širdį veriančiais armonikėlės intarpais.

Nors ir iš šalies pasirodęs šaltas, atlikėjas puikiai žino koncertų taisykles ir negalėjo atsisakyti paskutinio biso. B. Dylanui sugrįžus į sceną, arenoje prieš tai sėdėję klausytojai stovėjo, plojo ir paskutinius kūrinius atliko šokdami ir dainuodami.

Po koncerto žiūrovų širdyse buvo susikaupę prieštaringi jausmai – vieni džiaugėsi, nors ir greitai septintą dešimtmetį pasieksiančio, atlikėjo nepakitusi balsu ir muzikos kokybe, kiti skundėsi jo dėmesio stoka ir šaltumu.

Ragaus lietuviškų patiekalų

Ketvirtadienį ryte specialiais autobusais, vadinamais „gyvenimu ant ratų“, į Lietuvą iš koncerto Taline atvykęs B. Dylanas vis tik užsisakė apartamentus sostinės viešbutyje, tačiau kuriame – slepiama. Jame ilgai neužsibus, nes šiandien išvyksta į Lenkiją. Šeštadienį ten jo laukia koncertas.

Minėti autobusai atlieka daugybę funkcijų, kad atlikėjas ir jo komanda galėtų gauti gyvenimiškus poreikius. Šie autobusai pasitarnavo ir kaip koridorius į areną, todėl pamatyti gyvąją legendą ne arenoje tapo neįmanoma.

Nors B. Dylaną lydėjo savi virėjai, kurie prie bendro atlikėjui skirto stalo aptarnauja 36 žmones (prie jo gali sėsti ne kiekvienas, todėl kiti komandos nariai patarnaujami kitur), dainininkas koncertų organizatorių paprašė paįvairinti dienos maisto asortimentą.

Anot A. Gelžinio, B. Dylanas pageidavo kinų, lietuvių, italų ir vengrų restoranų meniu. Jis norėjo, kad užsakytą maistą būtų galima išsivežti su savimi.

„Atlikėjas pasakė, kad po koncerto Lietuvoje jis nenori valgyti tai, kas jau tapo įprasta, todėl prašo patikrintos kinų, italų, vengrų bei lietuvių virtuvės patiekalų“, - pasakojo A. Gelžinis.

Lietuvoje - filmo apie B.Dylaną premjera

Ta proga, kad Lietuvoje koncertavo muzikos legenda B. Dylanas, liepos 6 d. „Acme” kino teatruose pristato premjerinį filmą „I‘m Not There“ apie dainininko gyvenimą, kuriame jį įkūnija aštuoni aktoriai - Richardas Gere'as, Christianas Bale'is, Benas Whishawas ir neseniai miręs Heathas Ledgeris, tarp jų ir moteris – Cate Blanchett.

B. Dylanas yra viena įtakingiausių pastarojo 50-mečio figūrų roko muzikos scenoje. Žurnalas „Time“, apžvelgdamas XX a., B. Dylaną įtraukė į pačių svarbiausių pastarojo šimtmečio žmonių sąrašą. Visų laikų įtakingiausių artistų ir grupių sąrašą paskelbęs autoritetingas muzikos žurnalas „Rolling Stone“ jam skyrė 2 vietą.

Atlikėjas ne vieną kartą buvo pristatomas „Nobelio“ premijai gauti, o šių metų balandį jam įteikta „Pulitzerio“ premija, skirta „už neįkainojamus nuopelnus muzikos vystymuisi“. Atlikėjas tapo pirmuoju roko muzikantu, kuris yra pagerbtas iki šiol tik literatūros ir žurnalistikos pasaulio atstovams teikta premija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)