Koncertą pradės praeitų metų S. Mykolaičio premijos laureatė Ieva Narkutė. Vėliau į koncerte susirinkusiems šio žanro gerbėjams koncertuos Aidas Giniotis, Domantas Razauskas, Gediminas Storpirštis, Mindaugas Ancevičius su grupe, grupė „Stipriai kitaip” (Ainis Storpirštis, Pranas Dapšauskas, Vidas Bareikis).

Dainuojamosios poezijos svetainės autoriniai koncertai Vilniaus mokytojų namuose rengiami nuo 2001 metų rudens bendradarbiaujant su aktoriumi, dainų autoriumi ir atlikėju Gediminu Storpirščiu. Jie turi savitą formą, neapsiribojama tik koncertu, bet ir gyvai pabendraujama su pagrindiniu vakaro atlikėju. Šiuose koncertuose, šalia žymiausių Lietuvos bardų, dalyvauja ir pradedantys dainuojamosios poezijos atlikėjai.

Per daugelį metų iš pradedančiųjų rato daug kas tapo žinomi, kitiems – karjera tuo ir pasibaigia.

Vienas svarbiausių Dainuojamosios poezijos svetainės veiklos rezultatų – tai Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš” atsiradimas. Šiemet, spalio 13 – 19 dienomis, jis vyks jau šeštą kartą. Festivalis tarsi apjungia dainuojamosios poezijos koncertų sezoną.

Žvelgiant plačiau – šio festivalio dėka – vienintelio tokio masto ir tokio pobūdžio ne vien Lietuvoje – dainuojamoji poezija vis labiau įgauna tolygų vaidmenį Lietuvos kultūriniame žemėlapyje šalia kitų muzikos/literatūros žanrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją