„Lūpinės armonikėlės virtuozas P.Lambas ir jo grupė „The King Snakes“ yra vieni talentingiausių bliuzo atlikėjų Europoje. Jų atliekamas bliuzas ne tik pasižymi išskirtinu profesionalumu, bet ir atskleidžia tikrąją šio žanro magiją. Turuose grupė praleidžia iki 290 dienų per metus, tad labai džiaugiamės, kad pavyko susitarti dėl „Bliuzo naktų 2008“ festivalio įtraukimą į P.Lambo ir jo grupės turnė grafiką“, – pranešime spaudai kalbėjo festivalio „Bliuzo naktys 2008“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Nuo 1991 metų „Paul Lamb & the King Snakes“ metiniuose BBC apdovanojimuose net penkis kartus buvo pripažinta geriausia Didžiosios Britanijos bliuzo grupe, jų albumai keturis kartus tituluoti geriausiais metų bliuzo albumais. P.Lambas yra įtrauktas į Britų bliuzo šlovės galeriją, daug apdovanojimų yra pelnę ir jo grupės „The King Snakes“ nariai.

Kilęs iš pramoninio Newcastle miesto, P.Lambas pradėjo savo karjerą būdamas vos penkiolikos metų. Netrukus jaunasis talentas atstovavo Jungtinei Karalystei Pasauliniame lūpinės armonikėlės čempionate, kur užėmė antrą vietą. Išpuoselėtas atsidavimas ir aistra bliuzui lėmė šio atlikėjo įsitvirtinimą tarp elitinių lūpinės armonikėlės meistrų. P.Lambo virtuoziškas partijas galima išgirsti tokių roko grandų kaip „The Who“ ar Rod Stewart dainose.

„P.Lambui ir jo grupei „The King Snakes“ būdingas nuostabus meistriškumo ir improvizacijos derinys. Kol Paulas Lambas gyvas, bliuzas gerose rankose“, – naujausio grupės albumo „Snakes & Ladders“ recenzijoje teigia bliuzo korifėjus Gordonas „Buzz“ Brownas.

„Paul Lamb & the King Snakes“ – ne vienintelė pasaulinio garso bliuzo įžymybė, šiais metais atvyksianti į Lūksto pakrantėje rengiamą festivalį „Bliuzo naktys 2008“. „Bliuzo naktų“ lankytojus harmoningais bliuzo ir soul deriniais džiugins ir amerikietis Tadas Robinsonas, šiais metais nominuotas net dviem prestižiniams JAV „Blues Music Awards 2008“ apdovanojimams bei paskelbtas vienu iš penkių geriausių soul ir bliuzo atlikėjų.

Kaip ir kiekvienais metais, dviejų dienų festivalio programoje numatyti Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymai, legendiniai „jam session“ koncertai, krepšinio, tinklinio bei futbolo turnyrai, rekordinės „Bliuzasriubės“ virimas bei kitos visų pamėgtos pramogos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją