Šiais metais į festivalį planuojama pakviesti rekordinį žinomų Vakarų Europos ir Skandinavijos roko grupių skaičių, o patį atlikėjų sąrašą planuojama paskelbti per artimiausias 2-3 savaites galutinai baigus derybas su dalyvausiančiomis grupėmis, sakoma organizatorių pranešime spaudai.

„Kaip jau skelbėme prieš praėjusių metų festivalį, pernai „Roko naktys“ atsisveikino su Platelių ežero pakrante (Plungės raj.). Čia po atviru dangumi patogiai gali sutilpti iki 4 tūkst. lankytojų – „Roko naktims“ išaugus iš kūdikio vystyklų ir kasmet plečiantis, ši vieta paprasčiausiai tapo pernelyg ankšta. Svarstėme galimybę perkelti festivalį prie Baltijos jūros, kitų vaizdingų Lietuvos vietų, ir po pusmetį trukusių intensyvių paieškų bei derybų su įvairių miestų savivaldybėmis pasirinkome Zarasus. Šis Aukštaitijos regionas pasižymi unikaliu gamtos paveldu, o Zaraso sala apskritai yra viena tinkamiausių vietų Lietuvoje „open-air“ fiestų organizavimui“, – teigė „Roko naktų 2008“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Festivalio organizatoriai tikisi, kad „Roko naktys 2008“ prisidės prie šių metų Lietuvos kultūros sostine paskelbtų Zarasų vizijos paversti Zaraso salą nauja kultūrine erdve, patrauklia svečiams iš visos Lietuvos ir užsienio.

Šeštosiose „Roko naktyse“ pirmąkart per festivalio istoriją bus įrengtos dvi scenos – Didžiojo Slėnio scenoje vyks pagrindiniai koncertai, o Mažojo slėnio scenoje bus suteikta galimybė pasirodyti jauniems, dar tik besiskinantiems kelią į didžiąsias roko erdves Baltijos šalių roko kolektyvams. Pasak festivalio rengėjų, šiemetinėse „Roko naktyse“ žiūrovams bus siekiama pristatyti žinomas Vakarų Europos ir Skandinavijos roko grupes, su kuriomis šiuo metu vykdomos intensyvios derybos.

Be turiningos muzikinės programos, šiemetinės „Roko naktys“ ypatingą dėmesį skirs gyvosios gamtos išsaugojimui ir puoselėjimui. Festivalio lankytojai, prisidėję prie ekologinių idėjų įgyvendinimo, bus apdovanoti specialiais prizais.

Pirmasis „Roko naktų“ festivalis Plateliuose įvyko 2003 m., iškart tapęs tarptautinio masto roko kultūros reiškiniu Rytų ir Vidurio Europos muzikos padangėje. Kasmet į „Roko naktų“ festivalius atvyksta 4-5 tūkst. roko, rokenrolo muzikos gerbėjų iš Lietuvos bei kitų šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją