„Tikimės, kad ši vieta taps traukos centru, ypač šeštadieniais, kai rengsime vakarėlius“, - apie naująjį sumanymą jachtų klube įrengti barą su erdve meniniams projektams, festivaliams ir vakarėliams pasakojo Žilvinas Noruišis.

Smiltynės jachtklube šiuo metu pats darbymetis - keli klaipėdiečiai, pastaruosius metus gyvenantys Vilniuje, apleistas patalpas užsimojo paversti pramogautojams patrauklia vieta. Anksčiau čia veikęs baras „Gero vėjo“ pernai buvo uždarytas.

Kūrybinga komanda, pagarsėjusi sostinėje veikiančiu klubu „Satta“, interjerą kuria iš to, ką pavyko rasti aplinkui - laivo detalių, niekam nebereikalingų baldų. Kūrybinei virtuvei diriguojantis „Lightforms” studijos vadovas Linas Kutavičius panaudojo net ir gerokai rūdžių aptrauktas metalines laivų detales. Sienas išdažyti grafitų stiliumi patikėta porai jaunuolių iš uostamiesčio.

Naujoji erdvė, veiksianti tik vasarą, turėtų atgaivinti ne tik patį jachtų klubą, kuris pastaruoju metu gerokai primirštas. Anot naujosios erdvės kūrėjų, kokybiškų kultūrinių renginių, ypač prie jūros, uostamiesčiui trūksta.

„Klaipėdoje ryški pakankamai žemos kokybės popscena. Iniciatyvūs klaipėdiečiai ėmė važiuoti į kitus miestus ir čia nieko nebelieka. Dėl to mums pasidarė pikta. Galvojame, kad mes galime kažką nuveikti“, - sakė Žilvinas.

Praėjusiais metais šioje erdvėje surengtas festivalis „Satta Outside“. Po pernykščio renginio keturi jauni vyrai ir sumanė renginius jachtklube organizuoti visą vasarą, čia užsimota įrengti ir barą.

Šiemet festivalis publiką pakvies liepos 11-13 dienomis. Scenoje gros „gyvos“ grupės, bus pristatomi įdomūs projektai - pirmąsyk Lietuvoje pasirodys Leonas Somovas, grupės „Dublicate“, „Magic Mushrooms“, „Fusedmarc“ bei svečiai iš užsienio - Wax Tailor, Kidnevil, Ashanti II ir kiti.

Šalia veiks ir menininkų dirbtuvės. Žilvinas atskleidė ir sumanymą šiuo festivaliu atgaivinti jachtklube įrengtus kambarius svečiams. Sovietmečiu dvelkiančiose erdvėse jaunieji menininkai turės galimybę išlieti fantaziją ir atnaujinti kambarius, kuriuose labai seniai niekas nekeista. „Galbūt viename kambaryje bus pakeistos užuolaidos, kitame siena, trečiame įvyks dar kokia transformacija“, - vardijo Žilvinas.

Baras bus atviras ir sporto aistruoliams - naudojantis projektoriumi ketinama rodyti transliuojamas futbolo, krepšinio varžybas.

Naujos erdvės sumanytojai teigė dar negalvojantys ilgainiui rekonstruoti jachtklubą. „Tiek toli dar nesižvalgome. Tiesiog tai šios vasaros mūsų sumanymas, kaip bus toliau - pažiūrėsime“, - sakė Žilvinas.

Anot Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovės Romenos Savickienės, poilsiautojams Smiltynėje iki šiol tikrai trūko vietų, kur galėtų ramiai pasėdėti, gurkšnodami arbatą stebėti praplaukiančius laivus. „Dabar turistai turi tris kelius - arba į Jūrų muziejų, arba į paplūdimius, arba sėda į autobusiuką ir keliauja į Juodkrantę ar Nidą“, - sakė ji.

Šiemet kiek pasikeitęs ir populiariausias šalyje Jūrų muziejus. Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje atstatyta dorė.