Jame pasirodys keturios gerai alternatyvios muzikos gerbėjams žinomos Lietuvos ir Latvijos roko, funk, indie grupės: kauniečiai MOUNTAINSIDE ir VOODOO, vilniečių kolektyvas BITĖS ir svečiai iš Rygos TRIBES OF THE CITY. Renginio vedėjas - Darius Baltušis.

Prieš devynis metus susikūrusios grupės "Voodoo" veikla apmirė 2004-iais, tačiau, po dviejų metų tylos, lietuviškais "U-2" vadinamas kolektyvas vėl grįžo į koncertų sales. "Žalgirio" himną sukūrusi grupė klausytojus vėl džiugina naujomis melodingomis dainomis, profesionaliu atlikimu ir puikiu skambesiu. Po ilgesnio laiko vėl didelei auditorijai Kaune pasirodysiantys "Voodoo" tikisi sulaukti daug naujų gerbėjų.

Kitiems Kauno atstovams "Mountainside" nereikalingas atskiras pristatymas. Penkis metus iš eilės Geriausios roko grupės kategorijoje nominuojama viena įdomiausių šalies grupių gerai žinoma visiems alternatyvios muzikos gerbėjams Lietuvoje. Pernai išleistas jų antrasis albumas "All About Time" pateko tarp dešimties geriausių praėjusių metų visų muzikinių stilių albumų portalo www.alfa.lt rinkimuose, buvo nominuotas šioje kategorijoje "A.LT 2007" rinkimuose. Nenuilstantys Kauno rokeriai garsėja ir savo organizuojamais klubiniais roko festivaliais "MountainRock", garsas apie kuriuos jau peržengė Lietuvos ribas.

Dar viena Kaune itin laukiama, laikinojoje sostinėje dažniausiai tik džiazo festivaliuose matoma grupė - "Bitės". Profesionalumu ir uždegančiais, artistiškais pasirodymais garsėjantis kolektyvas nepalieka abejingų. "Bitės" groja užkrečiantį fanką su džiazo ir hiphopo elementais, primenantį legendinio "US3" hito "Cantaloop" džiazhopo skambesį. Jų dainų tekstai, dainuojami ir repuojami lietuviškai ir angliškai, kupini gero humoro, kuris įžiebia muzikoje dar daugiau kibirkščių. Keli "Bičių" nariai taip pat groja grupėje "Saulės Kliošas"

Bene įdomiausias "Kauno dienų" dalyviams turėtų būti vienos ryškiausių naujosios kartos Baltijos šalių roko grupės "Tribes Of The City" pasirodymas. Televizijos kanalo "MTV" Geriausia Baltijos šalių muzikine grupe pripažinti "Tribes Of The City" klausytojus užburia melancholiškomis ir paslaptingomis, tačiau melodingomis ir nuotaikingomis dainomis. Du albumus išleidęs kolektyvas jau atkreipė į save ir užsienio šalių klausytojų ir prodiuserių dėmesį. Pernai "Tribes Of The City", kartu su "Mountainside", koncertavo didžiausiame Baltijos šalyse festivalyje "Be2Gether".

"Jau seniai norėjome "Tribes Of The City" atvežti į Kauną, tačiau vis atsirasdavo netikėtų kliūčių. Tačiau latviai patys rodė didelį norą sugroti mūsų mieste, todėl galiausiai pavyko viską suderinti ir jie grosšių metų Kauno miesto šventėje", -- džiaugėsi "Rocking Kaunas'08" organizatoriai.

Renginys vyks šeštadienį, gegužės 24 d., nuo 19.30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją