Prie „Strobelight: Donation“ projekto prisidėjo ir vaikų namuose gyvenantiems padėti sutiko nemažai Lietuvos didžėjų, pasirodysiančių dviejose renginio salėse (muzika skambėti pradės jau nuo 20 val.): Few Nolder, Pagalve, Daimon, Nostra, Ray Calman, Calli, Tankistas, Phunk & CSG, Paul Nevermind, organizatoriai Uncle Roll ir Sat, vizualizacijas demonstruosiantis Arnas Pal.

Savo setą taip pat dovanos ir svečias iš Izraelio - Shlomi Aber.

Būdamas 14-kos jis rengė vakarėlius bičiuliams savo tėvų garaže. Jo kūryboje aptinkama jazz, funk, minimal, acid, techno skambesio. Įrašus leidžia neabejotinai garsios visame pasaulyje įrašų kompanijos: „Cocoon“, „Ovum“, „Renaissance“ ir pan.

Jam priklauso 2006 m. hitai „Sea Of Sand“, „After Love“, „Crop Duster“ bei „Tel Aviv Garden“, o išgirdus žymųjį „Freakside“ jau nė nekyla abejonių, kad šis techno – Shlomi Aber stiliaus kūryba.

Pasak organizatorių pranešimo spaudai, Shlomi Aber įkurta įrašų kompanija „Be As One Recordings“ yra viena pagrindinių undergroundinės muzikos kompanijų, leidžianti kokybišką produkciją nuo house iki techno. Artimiausiu metu pasirodys net trys paties Shlomi Aber kūriniai: „Sad Inside“, kurį išleis „Cocoon“, „Sad Inside Remixes“ pasirodys „Renaissance“, o „And The Rest“ – jo paties „Be As One“.

Šis didžėjus per pastaruosius dvejus metus puikiai vertinamas ne tik šokių muzikos mylėtojų visame pasaulyje, bet ir tokių didžėjų kaip Sven Vath, Carl Craig, Pete Tong, John Digweed, Richie Hawtin ir kt. Neseniai jo miksas skambėjo „Radio 1“ laidoje „Essential“ su Pete Tong. Garsusis klubinės kultūros žurnalas „Dj Mag“ rašo, jog „Shlomi setai yra kupini karščio ir unikalios muzikos, pasijauti taip, lyg grįžtum į geresnės muzikos dienas“.

„Paramos renginio idėja gyveno jau seniai mūsų galvose - tik reikėjo tinkamo laiko jai įgyvendinti. Dabar klubinės kultūros verslas Lietuvoje yra labai sukomercintas: visi dairos kaip iš bet kokio renginio mažiausiais kaštais gauti didžiausią pelną. Mes siekiame parodyti, kad ir klubinė kultūra, jos renginiai gali būti ne tik kad nekomerciniai, bet dar ir remti vaikų globos namus“, - pasakoja organizatoriai „Deep frequency“.

„Muzika yra visiems suprantama kalba, kuria galima iškelti ir kartu spręsti įvairias kasdienes problemas. Manau, tai - novatoriškas šiuolaikinės šokių muzikos kartos atstovų žingsnis, praplečiantis muzikos kaip fenomeno reikšmę kiekvieno žmogaus gyvenime. Jei garsai padaro mūsų gyvenimą geresnį, mes savo ruožtu turime stengtis pasidalyti gerumu ir su tais, kuriems jo ypatingai trūksta. Šios mintys atitinka mano požiūrį į gyvenimą ir nematerialias muzikinės terpės vertybes, todėl aš nedvejodamas sutikau dalyvauti šiame renginy“, - sako vienas dalyvių, klaipėdietis Few Nolder.

„Strobelight: Donation“ pelnas bus skirtas Šiaulių vaikų globos namams „Šaltinis“. Komanda domėjosi, kam labiausiai reikalinga pagalba bei pasirinko tuos namus, kuriuose gyvena ir mažamečiai, ir vyresnio amžiaus, ir vaikai su protine negalia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją