Pasak aukciono atstovų, rankraščio savininkė - rašytoja Gail Renard. 1969 metais ji buvo susitikusi su J. Lennonu ir Yoko Ono Monrealyje viešbutyje "Queen Elizabeth", kur tiedu rengė savo garsiąją akciją "Taika lovoje". G. Renard, kuriai tuomet buvo šešiolika, ėmė iš sutuoktinių interviu universiteto laikraščiui.

Ji visą savaitę bendravo su J. Lennonu ir Y. Ono, kartu dalyvaudama jų protesto akcijoje, nukreiptoje prieš draudimą bitlui įvažiuoti į Jungtines Valstijas.

Dainą "Give Peace a Chance" J. Lenonnas įrašė būtent tada viešbutyje "Queen Elizabeth". Įraše pritarėjų teisėmis dalyvavo visi bitlo gerbėjai, buvę tuo metu viešbučio numeryje, tarp jų ir G. Renard.

Be dainos teksto, "Christie's" aukcione bus parduodamos retos J. Lenonno ir Y. Ono anų laikų nuotraukos iš G. Renard kolekcijos. Aukciono namai tikisi liepos 10 d. gauti ne mažiau kaip 300 tūkst. svarų sterlingų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją