Šia proga „DJ Mag Lithuania“ kolektyvą bei visus klubinės muzikos mėgėjus sveikins prie pulto stoję Kym Wild („Metal on Metal“), Andrius Alien („Happyendless“), Kastis Torrau, Marius Ivanoff, Mindaugėlis, broliai ispanai „Monkey Brothers“, paruošę
gyvą
pasirodymą, bei britas Jamesas Zabiela.

„Šimtapirščiu“ pravardžiuojamas Jamesas Zabiela šį vardą pelnė dėl savo unikalaus gebėjimo prie pulto vienu metu dirbti su begale skirtingos didžėjinės įrangos, kurios dėka kiekviena jo grojama minutė įgauna savitą, tik jam būdingą skambesį. Jis nesitenkina vien tik miksavimu, jo setai – gyvai vykstantis kūrybos procesas.

O dar pridėkite viso grojimo metu nuo veido nedingstančią nuoširdžią šypseną bei iš tolo spinduliuojančius atsidavimą ir meilę muzikai... Visų šių savybių dėka Jamesas, prieš dešimtmetį atrastas DJ Lee Burdge ir į pirmąjį savo turą po pasaulį leidęsis su DJ Sasha, ne tik užkariavo viso pasaulio klubinėtojų ausis ir širdis, bet ir sulaukė savo kolegų didžėjų susižavėjimo bei pagarbos jo talentui.

Neliko jis nepastebėtas ir technikos kūrėjų – kompanija „Pioneer“ pakvietė Jamesą bendradarbiauti kuriant didžėjams skirtą įrangą. „Keistai jaučiausi tarp kostiumuotų vyrukų, kurie susidomėję klausėsi mano nuomonės apie vieną ar kitą grotuvą“, – pasakojo Jamesas apie pirmuosius apsilankymus „Pioneer“ biure.

Be meilės muzikai, J. Zabiela turi dar porą aistrų. Viena jų – robotai, kurių kolekciją Jamesui padeda kaupti jo gerbėjai, po pasirodymų atnešantys savo dievukui įvairaus dydžio robotukų.

Kita Jameso aistra – riedlentės ir snieglentės. Kasmet baigiantis žiemai Zabiela kartu su nemaža žymiausių didžėjų komanda iškeliauja pailsėti į kalnus. Tačiau šiais metais apie jo nuotykius čiuožiant snieglente sužinojo viso pasaulio klubinėtojai – gerbėjai netruko rasti sulaužytos J. Zabielos rankos nuotraukų internete.

Tai sukėlė daug nerimo didžėjaus gerbėjams ne tik visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje, kur nekantriai laukiama jo pasirodymo, juk rankos lūžis didžėjui – tokia pat nesėkmė, kaip ir pianistui. Tačiau „šimtapirščiui“ tai ne kliūtis, ir jis suskubo visus nuraminti: „Tai tik mažo pirštuko lūžis, ir jis tikrai nesutrukdys man groti.“

Patvirtindamas savo žodžius, Jamesas Zabiela neatšaukė nė vieno iš savo planuotų pasirodymų, kurių sąraše yra ir Lietuva – gegužės 1 d. Vilniuje, klube “Galaxy”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją