Kartu su „Coldcut“, Amon Tobin, "The Herbaliser", "The Cinematic Orchestra", Bonobo yra vienas iš penkių svarbiausių legendinės įrašų kompanijos „Ninja Tune“ veidų. Bonobo groja visur, kur tik įmanoma.

Pradedant, žinoma, didžiausiais Britanijos festivaliais „Glastonbury“ ir „The Big Chill“, baigiant beveik viso pasaulio muzikos festivaliais ir renginiais. Penktadienį su svečiu iš Britanijos kaip visada pasirodys ir serijos šeimininkai - Tomas Boo ir 2Fresh.

Muzika skamba reklamose bei žaidimuose

2000-aisiais debiutavęs kompozitorius, prodiuseris, didžėjus Simon Green iš didelės meilės beždžionėms pasivadino pseudonimu Bonobo. Visame pasaulyje žinomas britas iki šiol yra išleidęs tris albumus: „Animal Magic“, „Dial 'M' For Monkey“, „Days To Come“. Pastarąjį diską garsiosios „BBC Radio 1“ laidos su Gilles Peterson klausytojai išrinko geriausiu 2006-ųjų albumu.

Jau nuo pat pirmojo savo įrašo Bonobo savo išskirtine muzika patraukė ne tik gerbėjų, įvairiausių žvaigždžių ir žurnalistų, bet ir reklamos bei žaidimų kūrėjų dėmesį. Jo dainos "Pick up" ir "Flutter" pateko į populiarų žiemos sporto kompiuterinį žaidimą „SSX on Tour“, o dainą "Nightlite" galėjome išgirsti viename garsiausių kompiuterinių žaidimų „UEFA Champions League 2006-2007“.

Bet tai dar ne viskas, nes pernai Bonobo kūrinys "Ketto" skambėjo „Citroen“ automobilio reklamoje, kelios jo dainos pateko ir Britanijos TV serialų garso takelius.

Tarp kūrėjo gerbėjų ir Emir Kusturica

„Manau, ši persona yra paslaptingiausias didžėjus Europoje. Jo visi setai turi kažkokią mintį ir prasmę. Būtinai paklausiu Bonobo, ką jis mąsto ir jaučia likus 10 minučių prieš pasirodymą klube „Gravity“. Galime tikėtis visko - nuo riebaus hiphopo prie jazz, pro break beat per latino, soul ir funk, tiesiai į psichodelinį roką, neaplenkiat drum'n'bass. Laukiau jo vizito ne vienerius metus“, - svečią giria Tomas Boo.

Į kelis šimtus įvairiausių rinkinių papuolusiam Bonobo susižavėjimą demonstruoja ne tik daugybė elektroninės muzikos gerbėjų Lietuvoje, bet ir daug, daug gerai žinomų žmonių visame pasaulyje.

Tarp brito gerbėjų galima surasti net ir Yves Saint Laurent bei Jean-Paul Gaultier, šių prestižinių mados kūrėjų namų kolekcijų pristatymuose ne vieną kartą skambėjo Bonobo muzika. Taip pat nuolatinį Kanų festivalio prizininką, kino režisierių Emir Kusturica bei bene garsiausią visų laikų radijo didžėjų, amžiną atilsį John Peel.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją