Tureckio Choras - tai solistų ansamblis, kurių balsų diapazonas aprėpia virš keturių oktavų, ir jungia visus gamtoje egzistuojančius vyrų balsus, nuo unikalaus tenoro - altino iki žemiausio boso. Balsais choras gali pakeisti dešimtį muzikos instrumentų. Puikus klasikinės muzikos išsilavinimas, muzikinė erudicija puikiai jungiasi su sceniniais, artistiniais atlikėjų duomenimis ir humoru.

„Balsų žvaigždynas, kurio kiekvienas - pati Visata“. Taip Tureckio chorą įvardina kritikai ir pasaulio koncertų salių, kuriose pasirodė atlikėjai, publika.

Profesionalumas – choro sėkmės pagrindas

Profesionalus choras, suburtas prieš septyniolika metų – Tureckio choras – tai tikras dainos teatras, su sava, originalia režisūra, kurioje puikiai suderėjo vokalas, artistiškumas ir choreografija. Tai tarsi įrodymas, kad aukštoji kultūra ir šou verslas lengvai gali veikti kartu.

Pagrindinė choro atrama – balsas. Choro solistai, kiekvienas kurių turintis aukštąjį muzikinį išsilavinimą, dainuoja tik gyvai, dešimčia kalbų su orkestru ir a cappella, net ir instrumentų skambesį gali tiksliai imituoti savo balsais.

Choro vizitinė kortelė – išieškotas žaidimas muzikiniais žanrais, kuomet skirtingų šalių, epochų ir stilių muzika harmoningai susipina ir puikiai skamba koncerto metu. Kiekviena atliekama kompozicija, ar tai būtų operos arija ar šansonas, romansas ar daina atgyja naujam gyvenimui, pavirsta tikru muzikiniu šedevru.

„Aleliuja Meilei“

Naująją programą „Aleliuja Meilei“ sudarys įvairių žanrų kūriniai: tarp senų ir mylimų melodijų galima bus išgirsti naujų klasikinių bei estradinių kompozicijų. Ypatinga svarba programoje skirta lyrinėms kompozicijoms meilės tema. „Mūsų naujoji programa visų pirma skirta mylimoms moterims, - pasakoja Michailas Tureckis, - tik jų dėka ir dėl jų mes kuriame, dainuojame ir gyvename. Meilė – išaukštintas jausmas, tai įkvėpimas ir aistra, vyro jėga ir silpnybė... Per muziką mes bandysime atskleisti šio paslaptingo žodžio prasmę ir išpažinti meilę moterims“.

Maloniu siurprizu klausytojams bus originali prancūzų romantiko Joe Dassin repertuaro interpretacija, neprilygstamo Louis Armstrong bei roko grupės „Scorpions“ hitai. Programos perlu galima pavadinti meilią ir jausmingą kompoziciją „Vivo Per Lei“, o programos vinimi - ekskliuzyvinį Tureckio choro numerį – kankaną, atliekamą dešimties tikrų vyrų, skirtą mylimoms moterims.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją