Saulius Bareikis – žinomas aktorius, daugelio mėgstamas ne tik dėl teatre sukurtų vaidmenų, bet ir dėl atvirų, jautrių, nuoširdžiai atliekamų dainų. Daugiau nei dvidešimt metų vaidinęs Jaunimo teatre, S. Bareikis į sceną dabar dažniau lipa būtent dainuoti arba, kaip pats sako, vaidinti save, viešai perskaityti keletą savo muzikinio dienoraščio puslapių.

Muzikuoti S. Bareikis pradėjo dar mokydamasis Vilniaus valstybinėje konservatorijoje drauge su bičiuliu aktoriumi O. Ditkovskiu. Taip gimė ir pirmoji daina – „Tokia naktis“ pagal poeto A. A. Jonyno žodžius. O netrukus „Aktorių trio“ drauge su O. Ditkovskiu ir K. Smoriginu.

Albume „Svečias“ – 11 dainų, sukurtų pagal poetų Antano A. Jonyno, Roberto Danio, Vytauto Mačernio, Rimvydo Stankevičiaus bei paties bardo žodžius, rašoma klubo pranešime spaudai.

„Dešimt šio albumo dainų yra leidžiamos pirmą kartą. Todėl vadinu jas naujomis, nors sukurtos įvairiais laikotarpiais, – sako Saulius Bareikis. – Tikiuosi, kad nepaisant minorinio tono, „Svečio“ dainos kiek praskaidrins Jūsų monologus ir suteiks peno Jūsų dialogams. Linkiu nepavargti stebėtis savimi ir pasauliu.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją