Didžioji dalis populiariausių B. Dylano dainų buvo sukurtos 1960 m., kai jis tapo neformaliu Amerikos neramumų metraštininku ir priverstiniu lyderiu.

Nemažai jo dainų, tokios kaip „Blowin' in the Wind“ ir „The Times They Are a-Changin'“ tapo antikarinių ir pilietinių teisių judėjimų himnais.

Naujausias jo studijinis albumas „Modern Times“, išleistas 2006 m. rugpjūčio 29 d., tapo perkamiausiu JAV albumu, o 65 m. B. Dylanas tapo seniausiu gyvenančiu žmogumi, užėmusiu pirmąją vietą perkamiausių albumų sąraše.

Vėliau žurnalas „Rolling Stone“ išrinko „Modern Times“ metų albumu.

Ankstyvoji B. Dylano lyrika sujungė politiką, socialinius komentarus, filosofiją ir literatūrą, nepaklusdama egzistuojančioms popmuzikos kryptims ir stipriai remdamasi kontrkultūra.

Išplėtęs ir suasmeninęs muzikinius stilius, jis buvo ištikimas daugeliui amerikietiškų dainų tradicijų – liaudies muzikos, kantri ir bliuzo, gospelų, rokenrolo ir roko ritmu atliekamos liaudies muzikos. Jo dainose taip pat juntama anglų, škotų ir airių folkloro įtaka, netgi džiazo ir svingo ritmai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją