Balades atlieka Lietuvos džiazo žvaigždės – trimitininkas Valerijus Ramoška, viena profesionaliausių dainininkių Rūta Ščiogolevaitė, klavišininkas ir kompozitorius Dainius Pulauskas, kontrabosininkas Eugenijus Kanevičius, būgnininkas Linas Būda. Į drąsią meilės avantiūrą su džiazo atlikėjais leidosi Lietuvos kamerinis orkestras, diriguojamas Nacionalinės premijos laureato Roberto Šerveniko.

Šį originalų projektą muzikologas Darius Užkuraitis pristatė Lietuvos radijo ir televizijos kavinėje. Klausytojai žavėjosi virtuozišku V.Ramoškos, džiazo trio grojimu, negalėjo atsispirti magiškam Rūtos vokalui ir žavesiui.

„Tai muzika, kuri visada paliks švelnų prisilietimą ir leis pakilti virš kasdienybės. Tai tiesiog gražus meilės laiškas ir linkėjimas“, – sakė projekto vadovas Aringas Šumskas.

Išleisti kompaktines plokšteles paskatino svaiginamai sėkmingas šis baladžių vakaras, pernai vykęs Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Dar kartą džiazo baladės nudžiugino praėjusią vasarą Trakų salos pilyje. Šio projekto organizatoriai nutarė koncertą įrašyti ir suteikti galimybę jį ir matyti, ir klausytis.

„Džiazo baladės kartu su styginių instrumentų orkestru lig šiol dar nebuvo skambėjusios nė vienoje šalies scenoje. Kiekvienas trimitininkas, pasiekęs meistriškumo, slapta svajoja apie tokią programą“, – sakė V.Ramoška, savo svajonę pavertęs realybe.

Muzikantas prisipažino kelis metus puoselėjęs sumanymą fliugelhornu ir triūba sugroti baladžių kartu su orkestru ir vokalu.

“Prieš kelis metus į mano rankas pateko unikalūs JAV džiazo trimitininko Clifordo Browno su orkestru įrašai. Jie pakerėjo praėjusio šimtmečio vidurio aura ir grožiu. Šis muzikantas tragiškai žuvo autokatastrofoje būdamas vos 26 metų, tačiau iš jo mokėsi daugelis džiazo trimito grandų“, – ambicingo projekto ištakas atvėrė V.Ramoška.