Tie, kurie tąkart stebėjo scenoje šėlstančią grupę, sutiks, kad kiekvienas gyvas jos pasirodymas – tarytum senųjų lietuviškų dvasių prikėlimas šokiui scenoje, visiškai užvaldytoje magiško A. Smilgevičiūtės vokalo ir „Skylės“ lyderio Roko Radzevičiaus muzikos.

Ne veltui „Povandeninės kronikos“ susilaukė pačių geriausių įvertinimų: albumo daina „Jūržolių šokis“ pelnė „Radiocentro“ statulėlę „Šviežio garso gurkšnio“ kategorijoje, alternatyvios lietuviškos muzikos apdovanojimuose A.LT 2007 „Skylė“ buvo pripažinta metų roko grupe, o „Povandeninės kronikos“ – metų albumu.

Pasak koncerto organizatorių pranešimo, visus šiuos metus muzikantai su savo koncertine programa važinėjo po įvairius Lietuvos miestus, o dabar sugrįžta į sostinę tam, kad sudrebintų senuosius Vilniaus pamatus neeiliniu dviejų dalių koncertu ir meninių fotografijų paroda.

„Pirma dalis – tai 14 muzikinių kūrinių, kuriuos vienija bendra tyrumo, švaros simbolika, o taip pat paslaptis, magiškai apgaubusi pačią gyvybės pradžią. Kai kurios dainos tarytum kalba apie šiandieną, tačiau antikos herojų ir mūsų protėvių lūpomis“, - sakė A. Smilgevičiūtė. Antroje koncerto dalyje gerbėjų lauks gerai žinomos ir laiko patikrintos dainos iš daugiau nei 15 metų kurto „Skylės“ dainyno.

Išskirtinumo šiam koncertui pridės dar ir tai, kad fotomenininkas Saulius Kirvela, sukūręs povandeninį foto pasaulį naujojo albumo viršeliui, koncerto metu klube eksponuos dar niekur neviešintas nuotraukas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją