Šis žodis simbolizuoja sugrįžtantį pavasarį, gamtos ir dvasios atgimimą. Be to, dauguma festivalio koncertų vyksta šv. Petro ir Povilo katedroje, kuri yra vienas iš ryškiausių miesto širdies - Prisikėlimo aikštės - akcentų.

Kovo 29 d. sužibės ryškiausia renginio žvaigždė – charizmatiškoji dirigentė ir pedagogė iš Slovėnijos Karmina Šilec. Su Šiaulių valstybiniu kameriniu choru "Polifonija" ji pristatys įspūdingą chorinės muzikos programą. Energingoji dirigentė garsi visame pasaulyje, nes yra chorinės muzikos revoliucionierė, su choriniu dainavimu ji jungia šokio bei dramos elementus.

Dar vienas įdomesnių festivalio svečių - Chmelnyckio savivaldybės kamerinis choras. Šis choras iš Ukrainos miesto, su kuriuo Šiauliai yra susigiminiavę, yra aukšto lygio, tarptautinių konkursų laureatas. Įdomu tai, kad jis šiemet švenčia 10 metų jubiliejų. Šiauliuose ukrainiečiai atliks stačiatikių sakralinę muziką, harmonizuotas ukrainiečių liaudies dainas. Chmelnyckio savivaldybės kamerinis choras koncertuos ne tik Šiauliuose, bet ir Kuršėnuose, Kelmėje.

Kiti festivalio dalyviai ir puošmenos - ansamblis "Musica Humana", Lietuvos kamerinis orkestras, Šv. Kristoforo orkestras, Šiaulių kamerinis orkestras, choras "Vilnius", Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos "Liepaitės" merginų choras, berniukų ir jaunuolių choras "Dagilėlis", viena geriausių šalies sopranų Asta Krikščiūnaitė, baritonas Dainius Puišys, vargonininkas Bernardas Vasiliauskas.

Festivalio metu bus dar vienas jubiliejinis koncertas, nes choro "Vilnius" koncertas bus skirtas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos 75-ečiui. Šventinį vakarą jis atliks muziką, kurią sukūrė arba aranžavo kompozitoriai, dirbę ar dirbantys akademijoje.

Kovo 26-ąją rengiamoje sakralinės muzikos ir poezijos valandoje V. Mačernio ir V. M. Putino eiles skaitys aktorė Rūta Staliliūnaitė. Ši garsi aktorė šiemet švenčia garbingą 70-ties metų jubiliejų. Šiauliuose gimusi jubiliatė retai važinėja į renginius, tačiau ji sutiko atvykti tik iš pagarbos miestui.

Festivalis "Resurexit" yra seniausias Šiauliuose vykstantis festivalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją