Šį projektą kovo mėnesį akordeonų kvintetas "Cantus" Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro siūlymu Vilniečiams bei miesto svečiams pirmą kartą pristatė Vilniaus kongresų rūmuose. Projektui sulaukus didžiulio žiūrovų susidomėjimo, kolektyvas nutarė jį pakartoti speiguotą gruodį ir prieš artėjančias kalėdas "sušildyti" žiūrovus 20 a. argentinietiško tango kūrėjo Astor Piazzolla muzikos garsais.

Programoje klausytojai turės taip pat galimybę išgirsti keletą kūrinių, kurie bus atliekami netradicine sudėtimi – akordeonų kvinteto ir kontraboso. Kontraboso partiją atliks Lietuvos operos ir baleto teatro artistas Darius Litkus.

Lietuvos akordeonų kvintetas “Cantus” – tai jaunas kolektyvas, kurio nariai yra Lietuvos muzikos akademijos magistrantai ir absolventai. Nuo 1996 m., įsikūrimo pradžios, ansamblis ne kartą dalyvavo nacionaliniame bei tarptautiniuose konkursuose Italijoje, Austrijoje ir laimėjo prizines vietas. “Cantus” yra nuolatinis tarptautinių akordeono muzikos festivalių Vilniuje dalyvis, savo programą įrašęs Lietuvos televizijos ir radijo fondams. 2001 m. išleista pirmoji kvinteto kompaktinė plokštelė “The Fire Dance” (Ugnies šokis). Vienas didžiausių ansamblio pasiekimų - pasirodymas “Astor Piazzolla’99” muzikos konkurse Italijoje, Castelfidardo mieste, kuris buvo įvertintas didžiuoju prizu “Grand Prix” už šio kompozitoriaus kūrinių atlikimą ir interpretaciją. Šiandien “Cantus” repertuare pačių ansamblio narių aranžuojami Astor Piazzolla kūriniai užima svarbiausią vietą.

Idėja sujungti kvinteto atliekamus Astor Piazzolla tango su šokiu gimė 2001 m. rudenį, užsimezgus pažinčiai su argentinietiško tango puoselėtoju iš Urugvajaus Juan Eduardo Gimenez. 2001 m. lapkritį Italų kultūros institute Vilniuje buvo surengtas pirmasis projektas, paremtas gyvai atliekamos Astor Piazzolla muzikos ir originalaus argentiniečių tango šokio sinteze. 2002 metais ansamblio atliekamos A.Piazzollos kompozicijos buvo įtrauktos į Lietuvos muzikų draugijos išleista kompaktinę plokštelę “Tango aistros”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją