56 metų visame pasaulyje garsi atlikėja, kurios tikrasis vardas - Gaynor Hopkins, balandžio 10-11 dienomis koncertuos Vilniuje ir Šiauliuose kartu su legendine roko grupe „Slade“. Pasirodymą lietuviams padovanosianti atlikėja dalinasi mintimis apie savo sėkmę, įkvėpimą ir ateities svajones.

Kelintą kartą atvykstate į Lietuvą?

Šis bus ketvirtas. Lietuvių auditorija nuostabi, jūsų žmonės labai entuziastingi. Jeigu reikėtų palyginti skirtingų šalių auditoriją, galėčiau pasakyti, kad lietuvių klausytojai labai panašūs į vokiečių.

Papasakokite, kokiomis dainomis džiuginsite lietuvius?

„Lost in France“, „It's A Heartache“, „Total Eclipse of The Heart“, „To Love Somebody“, „Have You Ever Seen The Rain“ – tomis dainomis, kurias visi žino ir myli. Išgirsite tik du naujus kūrinius, kuriuos neseniai įrašiau. Mano šou trunka pusantros valandos ir per jį žmonėms patinka visą laiką dainuoti kartu su manimi. Suprantu, kad jie nežino visų dainų žodžių, bet puiku, kai visi aktyviai dalyvauja koncerte.

Jūsų karjera prasidėjo prieš daugiau kaip trisdešimt metų ir iki šiol esate žinoma, mylima ir laukiama. Atskleiskite, kokia jūsų sėkmės paslaptis?

Manau, paslaptis tame, kad aš visuomet ištikima sau: esu gera gyvo garso atlikėja, todėl daug koncertuoju tik gyvai. Yra daug dainininkų, kurie negali to daryti, o man tokių problemų nekyla. Visą laiką rengiu turus Amerikoje, Airijoje, Australijoje, Vokietijoje... Man niekuomet netrūksta darbo, o aš juk jau perkopiau savo penkiasdešimtmetį (nusijuokia). Tai – nuostabu! Aš tiek nedainavau būdama jauna, tačiau man puikiai sekasi nuo to laiko, kai pradėjau. Mėgaujuosi metais, nes turiu daugiau pasitikėjimo savimi. Tai - amžiaus privalumai! (nusijuokia)

Kaip minėjote, koncertuose atliekate populiariausias savo dainas, tačiau kiek laiko skiriate naujoms?

Jau įrašiau dvi naujojo albumo dainas, o netrukus laukia dar dvi, tačiau dabar visą dėmesį skiriu koncertams - išnaudoju tam visą laiką, kai tik randu galimybę.

Kas jus įkvepia po tiek metų sėkmės vėl ir vėl kurti?

Kai dirbi su tokia puikia grupe, jauti galingą energiją ir mėgaujiesi, galėdamas atlikdama ir senus, ir naujus kūrinius. Nuostabu, kai žmonės, kurie klausėsi mano koncertų jauni, ateina pasižiūrėti ir po tiek metų, būdami jau mano amžiaus. Tai – mano klausytojai... (nusijuokia).

Teko skaityti, kad jaunystėje jus įkvėpė Tina Turner, ar ji vis dar yra jums pavyzdys?

Taip, ji mane įkvėpė, tačiau šiuo metu ji nekuria. Taip, ji nuostabi šou moteris, kuri ilgą laiką buvo viršūnėje...

Kokiais šiuolaikiniais atlikėjais labiausiai žavitės?

Man labai patinka Jassie – atlikėja, taip, kaip ir aš, kilusi iš Velso. Jos dainos nepanašios į niekieno kito. Amy Winehouse taip pat nuostabi, bet ji daro blogą įtaką vaikams, turiu mintyse jos santykį su narkotikais. Aš niekuomet nevartojau narkotikų, nes man jų nereikia. Buvimas ant scenos mane pakankamai apsvaigina. Tiesa, aš geriu vyną (nusijuokia). Kai kurie žmonės gali ginčytis, kad vynas kaip narkotikai (nusijuokia), bet aš jų nepripažįstu...

Atskleiskite, ką reiškia būti tokiai populiariai, kai, vos išgirdę dainų žodžius, žmonės iš įvairiausių pasaulio šalių ima juos niūniuoti?

Negaliu atsistebėti, kokia didelė sėkmė mane lydi, tačiau tuo pačiu galiu gyventi savo gyvenimą, kuris yra labai jaukus. Pavyzdžiui, man visada lieka laiko draugams ir hobiui. Mėgstu savaitei ar tiesiog sekmadieniui su draugais išvykti paslidinėti.

Sulaukėte didelės sėkmės, o kokia didžiausia muzikinė svajonė jus lydi dabar?

Didžiausia mano svajonė – koncertuoti didelėse, sausakimšose arenose. Vyresniam atlikėjui Londono „Wimbledon“ stadionas – dideli apartamentai (nusijuokia).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją