Šį šeštadienį sunkiosios muzikos gerbėjus organizatoriai ketina nustebinti ne tik atlikėjų gausa, bet ir aplinkos pokyčiais, rašoma jų pranešime žiniasklaidai.

Festivalis vyks klube "Los patrankos", kuris dar netapo sunkiosios muzikos šventove. TSC SA laužo šį kanoną ir žada, kad festivalio metu nuo "metalo" šaudys patrankos.

Koncerte gros "Nahash"," Argharus", "Enclave", "Dark Ravge", "Mandragora", svečiai iš Lenkijos - grupės "Furia" ir "Enclave".

Grupė "Argharus"susikūrė 2006 metais Šiauliuose. Ši grupė garsėja įspūdingais pasirodymais scenoje. Jų metu muzikos ir vaizdo dermė nubloškia klausytoja į tamsiausias sielos gelmes.

"Argharus" kursto sunkiosios muzikos gerbėjų aistras, kurias daugiau nei prieš dešimtmetį įžiebė kauniečiai "Nahash".

"Nahash" yra vieni iš black metal pradininkų Lietuvoje. Grupė užgimė 1997 metų vasarą. Be šios grupės neapsiėjo festivaliai "Baltic Thunder", "Mėnuo Juodaragis". "Natash" yra koncertavusi Suomijoje, Latvijos ir Rusijos sostinėse.

Death metal grupė "Mandragora" susikūrė 1998 metais. Po septynerių metų 2005 metais išleido albumą „At the end“. Taip pat pasirodys tamsieji Dark Ravage.

Festivalio metu pasirodys ir dar Lietuvos scenoje nematytos dvi Lenkijos grupės: Furia ir Enclave. "Furia" savo veiklą pradėjo kaip projektas, kurį sudarė didžioji dalis "MasseMord" grupės narių. Ilgainiui "Furia" tapo savarankiška grupe, scenoje kuriančią energingą, bet kartu ir mistišką nuotaiką.

"Enclave" grupė iš Krokuvos grojanti puikų agresyvu black metalą.

„Šiuo festivalio tęstinumu ketiname parodyti Lietuvai, kad Kaunas nėra sustingęs populiariosios muzikos lede, bet ir į Kauną ateina metalas, kiekvieną juodąjį pavasarį. Ateityje planuojame kviesti daugiau garsių užsienio black metal stiliaus grupių, kurios dar nebuvo pasirodžiusios Lietuvoje“, - prižadėjo koncerto organizatoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją