Pirmoji lietuvių kompozitoriaus Andriaus Kulikausko dainų knyga „Pašėlęs vėjas“, kurią išleido leidykla „Baltos lankos“, skirta jaunimui ir suaugusiems, nepamiršusiems vaikystės. Tai populiarių dainų, kurioms muziką kūrė kompozitorius, rinktinė su natomis ir akordais gitarai bei kompaktine plokštele, kviečianti dainuoti ir muzikuoti.

„Pašėlusio vėjo“ pirmuosiuose puslapiuose A. Kulikausko kolegos ir draugai – Aidas Giniotis, Vytautas Kernagis, Ilja Bereznickas ir Viktoras Gerulaitis – dalijasi įspūdžiais apie bendrą kūrybinę veiklą. Andrius Kulikauskas vadovavo populiariam ansambliui „Vilniaus aidai“, Vytautui Kernagiui padėjo įkurti žymųjį „Dainos teatrą“, išugdžiusį lietuviškos dainuojamosios poezijos tradicijas.

A. Kulikausko muzika klausytojams pažįstama iš Keistuolių teatro spektaklių, Iljos Bereznicko animacinių filmukų („Baubas“ ir kt.). Muziko ir dainų autoriaus diskografijoje – dvi kompaktinės plokštelės „Tu paklausyk“ ir „Vakaro melancholija“.

Knygoje „Pašėlęs vėjas“ autorius surinko gražiausias ir populiariausias savo kurtas dainas iš ilgametės kūrybinės patirties, žinomų spektaklių, kino ir animacinių filmų. Dainų žodžiai sukurti žymių Lietuvos poetų: Henriko Radausko, Marcelijaus Martinaičio, Juozo Erlicko, Antano A. Jonyno ir kitų.

Kompozitoriaus nuomone, knygoje sudėti rimti kūriniai, skirti tiek paaugliui, besimokančiam groti gitara ar fortepijonu, tiek Muzikos akademijos studentui. Prie knygos pridėtoje kompaktinėje plokštelėje yra kompozitoriaus naujai įgrota ir įrašyta fonograminė muzika devyniolikai knygoje esančių dainų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją