Pasitelkus tokius atlikėjus kaip Laima Vaikulė, Veronika Povilionienė, Marijonas Mikutavičius, SKAMP, Lietuvos kamerinis orkestras, choras “Jauna Muzika”, Peter Phelan – dūdmaišis (Airija), Suomijos perlas Ulla Pirttijärvi – vokalas, vienas originaliausių pasaulyje internacionalinių kolektyvų (muzikantai iš Libano, Turkijos, Šveicarijos, Vokietijos, Bulgarijos) Sarband, bus sukurtas dviejų valandų įspūdingas šou. Nei vienas atlikėjas nedainuos sau įprastų repertuarinių dainų (išskyrus kelias SKAMP dainas, tačiau ir jos bus neatpažįstamai peraranžuotos), o atliks specialiai kompozitoriaus Lino Rimšos sukurtus ar parinktus kūrinius. “Tai sena mano aistra – tokio neįprasto renginio norėjau imtis prieš kokius penkiolika metų, tačiau Lietuvoje tuo metu nebuvo atitinkamo techninio ir organizacinio lygio”, - sako kompozitorius.

Žiūrovai bus maloniai stebinami įvairiomis atlikėjų variacijomis. Šalia solinių atlikėjų kūrinių bus nemažai jungtinių: L. Vaikulė su V. Povilioniene ir turkų vokalistu, M. Mikutavičius su L. Vaikule, E. Jennings su turkų vokalistu, Ulla Pirttijärvi su V. Povilioniene ir kt. Visi atlikėjai pasirodys netradiciniuose amplua.

Šou vyks tarsi vientisas muzikinis kūrinys, kurio nepertraukinės vedėjų balsai. Tarpus tarp muzikinių kūrinių dramaturgiškai užglaistys šokėjai, šviesos ir vaizdo projekcijos, kurias kuria vienas talentingiausių šiuolaikinių Lietuvos video režisierių Donatas Ulvydas (režisavo “Biplan” vaizdo klipą “Labas rytas”, A. Mamontovo “Mono arba Stereo”, filmą apie “Foje” “14” ir klipą “Paveikslas”, “Requiem” “Aš būsiu stiprus”, SKAMP “Summertime” ir kt.).

Renginio dramaturgiją režisierius Jonas Vaitkus kurs ne tik šviesomis ar šokėjų pagalba. Įdomiai bus išnaudojamas choro vaidmuo. Daugumoje koncertų choras būna statiškas, o šiame projekte, kiek leis galimybės, jis bus ganėtinai dinamiškas – netgi atliks šešėlių teatro aktorių roles.

Pasitelkus visą Lietuvoje esančią geriausią garso aparatūrą (o ko neužteks, bus atvežta iš kaimyninių šalių), bus stengiamasi išgauti maksimalią garso kokybę. Kiekvienas instrumentas įgarsintas atskirai, bus statomos specialios pertvaros, kad mušamieji neužgožtų kitų instrumentų.

Koncerto scena stebins neįprasta forma, minimalistinėmis dekoracijomis ir efektingomis priemonėmis.

Šiuo koncertu “Vertikalus Horizontas” mėgins pakeisti žiūrovų supratimą apie Lietuvoje organizuojamus panašaus pobūdžio renginius, dažniausiai menko profesionalumo ir prastos techninės kokybės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją