Atranka vyks keturis šeštadienius iš eilės. Per finalą, vasario 2-ąją, sužinosime, kas atstovaus Lietuvai Serbijos sostinėje Belgrade gegužę vyksiančiame svarbiausiame Europos dainų konkurse.

Šį šeštadienį atrankoje varžėsi „Angelas“, „Face Time“, „Flaer“, „Flaxon, „Funny Beat“, Ingrida Žiliūtė, Justina Adeikytė, Kristina Botyriūtė, Raimonda ir Sasha Son.

Geriausius, kurie pateks į finalą, rinko ne tik televizijos žiūrovai, bet ir komisija. Ją šį šeštadienį sudarė nacionalinės premijos laureatas, LNOBT solistas Vytautas Juozapaitis, muzikos prodiuseris Aras Vėberis bei choreografas Jurijus Smoriginas.

Susumuoti balsai lėmė, kad į finalą pateko Sasha Son, Raimonda, „Funny Beat“ ir Ingrida Žiliūtė.

Atlikėją Sashą Son (Dimą Šavrovą) su grupe scenos gudrybių mokė garsusis Egidijus „SEL'as“ Dragūnas.

Pretendentų į Eurovizijos konkursą pasirodymus vertinusios komisijos narys maestro V. Juozapaitis pabrėžė, kad Sasha Son iš tikrųjų šauniai dainavo.

Tačiau pridūrė, kad visi pasirodymai buvo palyginti per silpni kaip viso žemyno Eurovizijos scenai. Kiti komisijos nariai netgi buvo pyktelėję, kad kai kurie dainininkai tarsi sėdo ne į savo roges: šių numeriai esą būtų labiau tikę studentiškams vakarėliams.

Sasha Son su daina „Miss kiss“ gavo 72 žiūrovų ir komisijos balus. Antrą vietą užėmė Raimonda, sulaukusi 60 balų, treti buvo „Funny Beat“ su 46 balais, o ketvirtoji, gavusi 38 įskaitinius taškus, liko I. Žiliūtė.

Dvi atlikėjos, Aistė Pilvelytė ir Julija Ritčik, šiemet pasirodysianti kartu su Girmante Vaitkute, keliauja tiesiai į finalą kaip gerai žinomos ir patyrusios eurovizininkės, ankstesnėse atrankose užėmusios pirmąją – trečiąją vietas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją