Pasirodymų metu žiūrovų patogumui šalia scenos esančiuose ekranuose bus naudojami lietuviški titrai, rašo agentūra M.P.3.

Šiuo metu miuziklo „Mamma Mia!“ tarptautinio turo pasirodymai vyksta Bristolyje, Didžiojoje Britanijoje, ir iš ten tiesiai vyks į Vilnių.

Rašytojos Catherine Johnson sukurtos saulėtos bei linksmos istorijos apie šeimą ir draugystę veiksmas miuzikle „Mamma Mia!“ vyksta graikiškos salos rojuje ir yra įkvėptas vaizdingų bei nesenstančių grupės ABBA dainų. Dukra savo vestuvių išvakarėse siekia sužinoti, kas yra jos tėvas, ir įtikina 3 vyrus, susijusius su mamos praeitimi, grįžti į salą, kurioje jie paskurinį kartą lankėsi prieš 20 metų.

Faktai apie miuziklo turą

Tarptautinis turas vyksta ketvirtus metus, per tą laiką jau įvyko beveik 1 000 pasirodymų, kuriuos stebėjo daugiau nei 2 milijonai žmonių. „Mamma Mia!“ grupė vandeniu, žeme ir oru nukeliavo per 120 000 km (tris kartus aplink Žemės rutulį).

Turo komandą sudaro 59 nariai, iš kurių 9 orkestro nariai, o 19 rūpinasi techniniu miuziklo įgyvendinimu.

Per 60 tonų scenos, vaizdo, šviesos ir garso įrangos, kostiumų ir atramų keliauja devyniuose 13,72 kubinių metrų konteineriuose.

„Mamma Mia!“ scenos grindis sudaro 90 rankų darbo panelių sekcijų, sveriančių daugiau nei 2,5 tonos.

Grupei priklauso du vagonėliai „namai“ – kiekvienas jų sveria tiek, kiek kompaktiškas šeimyninis automobilis.

Miuziklo apšvietimo įrangą sudaro 320 lempų. Garso sistemą sudaro 3,5 tonos garsiakalbių.

Miuziklui naudojama 22 kostiumų stovai ir daugiau nei 250 porų batų.

Su miuziklu „Mamma Mia!“ keliauja 28 gitaros – keletas jų naudojamos pasirodymo metu, kitos yra asmeninės turo komandos talentų gitaros.

Aktorių kostiumams, kad jie atrodytų „super truper“, panaudota 400 metrų likros. Londono kompanija tiekia šią medžiagą visai tarptautinei „Mamma Mia!“ komandai. Per 6 metus naujai produkcijai ir vaidmenų pakeitimui buvo panaudota per 12 000 metrų šios medžiagos. Vien „Mamma Mia!“ užsakymai išgelbėjo vieną Italijos fabriką, tiekiantį specialią medžiagą kostiumams, nuo bankroto.

Pasirodyme yra 40 aktorių (pagrindinius vaidmenis atliekantys vyrai ir moterys įskaitant dublerius).

Pasirodyme yra 72 pagrindinių aktorių kostiumai – kiekvienas pagrindinis aktorius turi 3 dublerius, todėl iš viso susidaro 288 pagrindinių aktorių ir dublerių kostiumai.

Yra 390 iš detalių sudedamų kostiumų.

Bet kuriuo metu garderobe yra 3 120 drabužių, skirtų „Mamma Mia!“ pasirodymui.

Aktorių kostiumams panaudota apie 30 000 netikrų briliantų, jie visi pritvirtinti rankomis.

Moteriškiems pagrindinių aktorių ir dublerių kostiumams priklauso 121 liemenėlė.

Vyriškų kostiumų perrengėjas kiekvieno pasirodymo metu užkopia 432 laiptelius.

Per savaitę 8 valandos praleidžiamos siuvant iškritusius karoliukus and kostiumų.

Per savaitę reikia 152 valandų, kad perrengėjai spėtų pasiruošti miuziklui „Mamma Mia!“

Norint išvalyti kostiumus kas savaitę reikia 39 kartus jungti skalbimo mašiną.

Prieš kiekvieną „Mamma Mia!“ pasirodymą persiuvama bent 150 blizgučių. Kiekvieną savaitę persiuvama apie 1 250 karoliukų (tiek daug, kad kasdien reikia siurbliuoti sceną).

4 340 stiklo akmenėlių yra ant kiekvieno Dynamo kostiumo iš spandekso.

Donos perrengėja per mėnesį 512 kartų keičia kostiumą, tai sudaro maždaug 448 užtrauktuko užsegimus ir atsegimus.

Nuo sėkmingo pasirodymo Vestende iki globalaus fenomeno, „Mamma Mia!“ stebėjo per 30 milijonų žmonių daugiau nei 170-yje miestų Šiaurės Amerikoje, Australijoje, Europoje ir Azijoje. Kasose parduota bilietų už daugiau kaip 2 milijardus JAV dolerių. Miuziklas pirmą kartą Londone buvo parodytas 1999 metais ir nuo to laiko jį šiame mieste pažiūrėjo per 4,5 milijono žmonių, įsigyję bilietų už daugiau kaip 155 milijonus svarų sterlingų.

Šiuo metu pasaulyje rodoma 10 „Mamma Mia!“ pastatymų: Londone, Brodvėjuje, Las Vegase, Maskvoje, Esene, Berlyne, Barselonoje, Seule, taip pat vyksta turas Šiaurės Amerikoje bei tarptautinis turas.

2008 m. vasarą kino teatruose pasirodys „Mamma Mia!“ filmas, kuriame vaidins Pierce‘as Brosnanas ir Meryl Streep.

Miuziklo „Mamma Mia!“ pasirodymai Vilniaus „Siemens arenoje“ - vasario 7-10 dienomis.

Miuziklo trukmė: 2 val. 35 min.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją