36 metų vienas garsiausių pasaulio didžėjų Paul van Dyk (tokiu vardu dabar geriau žinomas Matthias Paulas) gerai prisimena socializmo „džiaugsmus“ ir dar geriau atsimena laikmetį, kuomet griuvo Berlyno siena – buvo praėjusi vos savaitė po to, kai jis su motina, pagaliau gavę leidimus, persikėlė į Vakarų Vokietiją.

1989 metais suvienytoje Vokietijoje prasidėjo nauja epocha.

Šalyje ėmė kurtis naktinių šokių klubų kultūra, tai, matyt, ir lėmė, jog vaikinas nepradėjo groti roko grupėje, o savo gyvenimą susiejo su šokių muzikos ritmais ir plokštelėmis.

Tuometiniame Berlyne vyravo sunkus, net šiek tiek purvinas Detroit techno stilius. Klubų lankytojai ėjo iš proto, o Paului tai neatrodė labai priimtinas elektroninės muzikos stilius – tai jį ir paskatino pasinerti į kūrybą.

1991 metais dvidešimtmetis vaikinas, prieš tai grodavęs mažuose draugų sambūriuose, pirmą kartą stojo prie didžėjaus pulto klube. Nors jo pasirodymas buvo visiškai neįsimenantis, tačiau pačiam Paului tai tapo didžiule paskata kurti toliau.

Vaikinas kasdien vis labiau meistriškai sukinėdavo plokšteles, o kalbos apie naująjį talentą pasiekė ir kultinių „E-Werk“ vakarėlių organizatorių ausis. Po to, kai 1992 metais jaunasis vokietis išleido savo pirmuosius singlus, jam atsivėrė vartai ir į reivo karštligę išgyvenančią Didžiąją Britaniją.

Vyrukas, vaikystėje alpęs nuo britų grupių, dabar jau pats pradėjo virsti žvaigžde.

Per penkiolika intensyvios kūrybos metų Paulas išleido masę įrašų, tačiau vienas jų vertas ypatingo dėmesio. 2003 metais pasirodžiusi plokštelė „Reflections“ vadinama vienu įsimintiniausių darbų šokių muzikos istorijoje, ir galima neabejoti, kad visame pasaulyje išskėstomis rankomis laukiamas vienas geriausių pasaulio didžėjų, savo sete Rygoje prisimins šį nuostabų savo darbą.

Paul van Dyk koncertas Rygoje

Data: vasario 29 d.
Vieta: „Arena Riga“