Tačiau pirmoji vieta geriausiųjų šimtuke, kuris buvo sudarytas švenčiant 50-ąsias Didžiosios Britanijos geriausių kūrinių topų metines, atiteko "Queen" šedevrui.

Antroje vietoje atsidūrė Džono Lenono (John Lennon) "Imagine", o trečioji vieta atiteko "The Beatles" "Hey Jude". Džordžo Harisono (George Harrison) "My Sweet Lord" užėmė penktą vietą.

Iš geriausiųjų šimtuko 14 pozicijų užėmė "The Beatles" kūriniai.

Į pirmąjį dešimtuką taip pat pateko "Animals" "The House of the Rising Sun", ABBA "Dancing Queen" ir "Beach Boys" "Good Vibrations".

Tačiau daug įdomiau yra tai, kas nepateko į geriausių visų laikų kūrinių šimtuką.

Šiuolaikinėms žvaigždėms itin sunkiai sekėsi prasiskverbti į topus - į šimtuką pateko tiktai keturi praėjusio dešimtmečio kūriniai ir vienas iš jų buvo šiuolaikiška senosios dainos versija.

Kaili Minoug (Kylie Minogue) 2001 metų kūrinys "Can't Get You Out of My Head" pateko į 35 šimtuko vietą, tuo tarpu naujoji legendinio Elvio (Elvis Presley) dainos "A Little Less Conversion" versija užėmė 39 vietą.

41 vietoje atsidūrė "Oasis" 1996 metų kūrinys "Don't Look Back in Anger", o 83 vietoje atsidūrė airių rokeriai U2 su savo 2000 metų kūriniu "Beautiful Day".

"Šiuolaikiškiausias" kūrinys tarp pirmųjų 25 pozicijų buvo 1984 metų "Band Aid" "Do They Know It's Christmas".

"Bohemian Rhapsody" jau ne pirmame geriausių visų laikų kūrinių šimtuke užima pirmąją vietą. Gegužę, atlikus 30 tūkstančių britų apklausą, pirmenybė taip pat buvo atiduota šiam kūriniui.

Pirmuosius 50 naujausiojo šimtuko kūrinių "BBC Radio 2" transliuos šeštadienį nuo 14 valandos Grinvičo laiku. Šimtuką sudarė Didžiosios Britanijos geriausių dainų topus sudaranti "Official UK Charts Company".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją