„Per daug isteriškai lietuviai žiūri į šį konkursą ir būtinai visą laiką nori nugalėti. Kai mes nenugalime, jaučiame nepilnavertiškumo kompleksą. Tiesiog didelės žvaigždės bijo, kad jos nuvažiuos, nuvils Lietuvą ir tada bus pasmerktos“, – žinomų grupių ir atlikėjų nenorą dalyvauti atrankoje komentuoja muzikologas Darius Užkuraitis.

Šių metų „Eurovizijai“ yra pateiktos 36 dainos. Komisijos sprendimu, dvi atlikėjos, Aistė Pilvelytė ir Julija Ritčik, kuri šiemet pasirodys su Girmante Vaitkute, keliauja tiesiai į finalą, įvyksiantį vasario antrąją. Tada ir sužinosime, kas atstovaus Lietuvai Serbijos sostinėje Belgrade gegužę vyksiančiame svarbiausiame Europos dainų konkurse.

Praėjusiais metais žiūrovų ir komisijos palankumą pelniusi su lyriška balade „Love or Leave“, kurią atliko kartu su grupe „4Fun“, šįkart J.Ritčik klausytojus bandys pavergti daina „To My Soul“.

„Manau, kad vieno karto tikrai neužtenka, kad viską suvoktum ir perprastum. Neveltui ir kitų šalių atlikėjai dalyvavo ne po vieną kartą, nes tikrai ten yra ką veikti“, – apie sprendimą dar kartą dalyvauti atrankoje ir pabandyti vėl atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse sakė J. Ritčik.

Vaizdo reportaže – daugiau muzikologo D.Užkuraičio, „4Fun“ vokalistės J.Ritčik ir grupės „Bavarija“, kuri šešis kartus dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje, nario Juozo Liesio komentarų apie nemažai diskusijų šalyje sukeliantį dainų konkursą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją