Praėjusių metų balandžio mėnesį prasidėjęs klipo kūrimo procesas metų pabaigoje buvo baigtas, o pirmomis šių metų dienomis pristatytas artimiems bičiuliams ir žurnalistams.

„Esu susinervinusi. Kadangi nustojau meluoti, todėl atvirai ir pasakau. Manau, kad garso kokybė čia buvo vienas svarbiausių dalykų, - po abiejų klipų pristatymo dėl prastos garso kokybės apgailestavo dainininkė. – Kita vertus, neleiskime, kad nuotaiką sugadintų, nes niekas nėra tiek galingas, kiek įdėtos pastangos ir pagaliau gautas rezultatas. Mes labai ilgai dirbome prie šito dalyko. Tai yra pusės metų darbas ir, manau, brandžiausias mūsų klipas“.

Kartu su Lietuvos kariais spalio mėnesį Afganistano Goro provincijoje apsilankiusi dainininkė pasidžiaugė, kad brandžiausiu kūrybos požiūriu pavadintas klipas yra susijęs tiek su kelionėmis, tiek su naujom pažintim, tiek su ypatingai kūrybiško darbo procesu.

„Garso kokybe abi versijos man yra vienodai brangios, nes tekstas yra labai tiksliai atspindėtas, nors aš jį parašiau niekada nebuvusi toje šalyje. Vizualiai abi versijos yra šiek tiek skirtingos, lietuviškoje yra daugiau mūsų kariuomenės“, - vaizdo klipų skirtumus atskleidė dainininkė.

„Be not indifferent. It's time to help others“ („Nelik abejingas. Laikas padėti kitiems“) – tokiais žodžiais baigiamas vaizdo klipas, kuriuo dainai buvo suteiktas ne tik vizualus pavidalas, bet ir socialinės misijos skleidėjo funkcija.

„Mano gyvenime ir kūryboje pats svarbiausias principas yra kontrastų gretinimas. Karo zonoje burbulai man yra labai gražu, todėl labai džiaugiuosi, kad režisierius pagavo tą mano priešybių vienovę ir taip viską sudėjo“, - klipo pabaigoje ore skraidančių muilo burbulų sumanymą atskleidė Jurga.

„Tas projektas – nestandartinis, netipiškas, manau, jis pasiteisino. Kas juo netikėjo anksčiau, tikriausiai patikėjo pamatę šitą produktą“, - neabejojo klipo režisierius Rimas Lukavičius.

Iš Afganistano gamtovaizdžio, vietinių gyventojų portretų ir tenykščių gyvenimo būdo detalių sudėliotame vaizdo klipe išsiskiria kukliai, bet kartu ir didingai atrodanti dainininkė. Sniego baltumo smėlį siekiančiais drabužiais, kuriuos vilkėdama Jurga filmavosi klipe, pasirūpino kartu į misiją važiavusi drabužių dizainerė Jolanta Rimkutė.

Vasario pradžioje prekyboje turėtų pasirodyti kompaktinė plokštelė „Smėlio žmonės“, kurioje klausytojai ras lietuvišką ir anglišką dainos „Smėlio žmonės“ versijas, vietine dari kalba skambantį kūrinį bei du vaizdo klipus.

„Manau, kad klipas yra neįkainojamas ir nebandysime to padaryti. Kadangi darbai vyko nuo balandžio, visos šitos pastangos, entuziazmas yra neįkainojami“, - klipo biudžeto įvardinti nesiryžo „M.P.3“ agentūros vadovas Vaidas Stackevičius.

Dainininkė prasitarė, kad artimiausiu metu imsis visiškai kitokio, naujo projekto, kurio rezultatą turėtume išvysti dar šiais metais: „Norisi, kad jis būtų maksimaliai kokybiškas, nors ir eksperimentinis. Šitas albumas bus kitoks negu iki šiol buvę, tai net ne albumas, o muzikinis projektas, susijęs su kino garso takeliu“.

Keletas kadrų iš Jurgos vaizdo klipo dainai „Smėlio žmonės“:







Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją