„GO!” korespondentė Leoną pagavo Londone ir nusprendė pasidomėti, ką veikia vienas įdomiausių pastarojo meto Lietuvos šiuolaikinės muzikos kūrėjų.

Ką veiki Londone?

Mokausi SAE institute, garso inžinerijos.

Kas tai yra?

Trumpai tariant – garso studijos. Akustika, įrašai, darbas su programomis, post production, ir panašiai. Tarkime, šiandien žiūrėjome dokumentiką ir analizavome „Žiedų valdovo“ garso efektus. Įdomu. Pavasarį studijas Londone baigsiu.

Grįši į Lietuvą?

Yra visokių planų. Negalvoju dar apie grįžimą. Išsinuomavom dideles patalpas, trise atidarėme fotostudiją rytų Londone, Comercial Road’e. Patys fotografuojame, taip pat nuomojame studiją kitiems fotografams. Su tais pačiais draugais kartu gyvenam ir kuriam muziką.

O Jazzu (Justė iš „Pieno Lazerių“) su jumis kartu?

Ne, ji gyvena kitame Londono gale. Mes susitinkame, puikiai sutariame ir kartu dirbame su muzika.

Tu labiau fotografas ar muzikantas?

Fotografija ir muzika viena kitą gražiai papildo. Nesu labiau nei vienas, nei kitas. Fotografija mano gyvenime nuo mažų dienų. Mano tėtis fotografas - ateidavau pas jį į studiją, įdomu būdavo žiūrėti, kaip jis dirba tamsiame kambaryje, apšviestame raudona lempa.

Su muzika buvo šiek tiek kitaip - nuo keturiolikos metų pradėjau groti gitara.

Turbūt būsite pirmi lietuvaičiai, atidarę fotostudiją Londone?

Nežinau. Ne paslaptis, jog čia labai daug lietuvių, talentingų taip pat. Sutinku nemažai žmonių, kurie veikia kažką įdomaus. Tiesiog stengiamės daryti tai, kas patinka. Na, ir tuo pačiu iš to ir užsidirbti.

Dar organizuojame minimal techno vakarėlius, bent kartą į mėnesį. Paskutinį kartą darėme vienos dienos renginį - fotografijos parodą, gyvą pasirodymą, o po to - minimal vakarėlis.

Kokie muzikiniai planai?

Galvoju apie keletą muzikinių projektų. Planuojame su Adomu Laurinaičiu (šiuo metu gyvenančiu Briuselyje) sukurti mini albumą ir paruošti live programą.

Live programa skambės ir Lietuvoje?

Galbūt – jei kas pakvies. Yra ir kitų planų. Dar su Dariumi Žičkumi esame įrašę dainą. Su Juste taip pat turime idėjų naujiems projektams. Dabar galvoje daug kūrybinių minčių verda.