Londone prieš kurį laiką susidūrę kanadietis Mathieu ir belgas Pieter ŠMC scenoje pristatys debiutinį savo albumą „Different Places“.

„Kaip interviu mums sakė duetas, jų muzika – ir laiminga, ir melancholiška, jai tinka naujas terminas indietronica – tai, kas tarp indie ir elektronikos, juk „Plastic Operator“ bendradarbiauja su pačiais „Booka Shade“, - taip apie naują mėgiamą ansamblį kalbėjo Daina Dubauskaitė, „Pravda“ žurnalistė. Tuo tarpu „Plastic Operator“ apie debiutinį albumą kalba taip: „Jo pavadinimas – aliuzija į „tarptautinį“ mūsų gyvenimo būdą, juk šiuo metu susitinkame tik koncertuose, o jie vyksta visame pasaulyje“.

„Pravda Naujokų apdovanojimams“ ruošiasi ir trys spalvingiausios 2007-ųjų Lietuvos scenos naujienos. Visų pirma tai – „Eurovizijoje“ sėkmę bandę ir emo verksmingumą iškeitę į skandinaviškai dvasingą indie „Sweetness Theory“ iš Kauno.

Gitaras taip pat derina praėjusiais metais apdovanojimus šlavę ir singlą bei jo remiksų išleidę „Flamingo“, kurių vokalistas Žilvė jau atlieka U2 vokalisto Bono partijas.

Kaip visada specialų ir nenuspėjamą pasirodymą rengia aktorių trupė „Suicide DJs“, kurių kabaretas, sako, atstoja visus pasaulio didžėjus, rašoma renginio organizatorių pranešime spaudai.

Oficialus „Pravda Naujokų apdovanojimų“ afterparty vyks sostinės klube „Gravity“. Pagrindinis renginio patiekalas – visiškai gyvai, su būgnais ir gitaromis pasirodysiantis kolektyvas „Happyendless“.

Visos sausio 18-ą ŠMC pasirodysiančios grupės dalyvauja lenktynėse dėl geriausio naujoko Lietuvos ar užsienio muzikoje titulo, lietuviškų ansamblių kūriniai taip pat varžosi ir „Geriausios naujoko dainos“ kategorijoje. Joje – ir afterparty grosiančių „Happyendless“ hitas „Power Forever“.

Tačiau muzikinės nominacijos – viso labo nedidelė 18-os punktų sąrašo dalis. Čia gausiai atiduodami balsai už šiuolaikinio meno, gandų, kino, daiktų, porų, vietų ir kt. nominacijas. Internetinės balsadėžės užsivers sausio 15-ą, o jau dabar sulaukta daugiau balsų nei praėjusiais metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją