Ja Rule (tikrasis vardas Jeffrey Atkins) – vaikis iš Kvinso rajono, žinomas ne tik hitais, vertais patekti į hiphopo šlovės alėją, bet ir konfliktais su atlikėjais DMX, 50 Cent bei visu „Shady/Aftermath“ lageriu.

50 Cent kaltino jį 2Paco kopijavimu (savo ruožtu Ja tuo pačiu kaltino 50 Cent’ą), o DMX buvo dar kitokios nuomonės – jis manė, kad Ja Rule vagia jo stilių.

Pirmą kartą Ja Rule galima buvo išgirsti 1995 m. grupėje „Cash Money Click“. Jo angelu sargu tapo beatmaker‘is Irvingas Lorenzo, hiphopo pasaulyje žinomas Irv Gotti slapyvardžiu.

Pirmasis hitas „It's Murder” buvo įrašytas debiutiniam Ja Rule albumui „Venni Vetti Vecci“. Jo kuriama muzika radijo stotims pasirodė gana patraukli, ir netrukus dainos „Between You and Me“, „Put It on Me“ ir „I Cry“ suskambėjo radijo eteryje.

Taip atsirado galimybė išleisti diską „Pain is Love“, kurį įprasta laikyti geriausiu Ja Rule albumu. Sėkminga buvo pripažinta daina „Livin‘ It Up“, kurios pagrindu pasirinktas Stevie Wonder‘io „sample‘as“. Palankiai sutikta ir daina „I`m Real“ su Jenifer Lopez.

Tuo pačiu metu Ja susidomėjo ir aktoriaus karjera. Ją pradėjo populiariame filme „The Fast and the Furious“ (liet. „Greiti ir įsiutę“). Iš įsimintiniausių vaidmenų dar galima paminėti vaidmenį filme „Scarry Movie 3“ (liet. „Pats baisiausias filmas 3“).

Ja Rule ir 50 Cent konfliktui masinėse informavimo priemonėse buvo skirta nemažai dėmesio: nuolatiniai minėtų reperių susidūrimai, ne itin draugiškas apsikeitimas įžeidimais, kaltinimais ir net atvirais grasinimais. Žodžiu, vyrukai nenuobodžiauja ir kitiems nuobodžiauti neleidžia.

2004-aisiais pasirodęs albumas „R.U.L.E.“ įvardinamas kaip didžiausias Ja Rule pasiekimas nuo „Love is Pain“ laikų: hitas „Wonderful“ su R Kelly, Cool&Dre prodiusuota daina „New York“ su Jadakiss ir Fat Joe, galiausiai – 2Pac’o stilistika sukurtas „Life‘s Going On“.

2008-ųjų pradžioje planuojama išleisti naują Ja Rule albumą. Geriausių dainų lentelių viršūnėse besipuikuojančios naujos kompozicijos „Uh, Oh“ ir „Your Body“ šturmuoja viso pasaulio naktinių klubų šokių aikšteles bei radijo stotis.

Ja Rule koncerto organizatoriai yra vieninteliai šio atlikėjo atstovai Baltijos šalyse, Rusijoje ir Skandinavijoje. Tarp daugelio kitų 2008 m. projektų yra tokių žvaigždžių kaip Akon, Wyclef Jean, Rihanna, Snoop Dogg, 50 Cent koncertiniai turai.

Bilietus į Ja Rule koncertą galima įsigyti nuo gruodžio 21 d. visose Bilešu Serviss kasose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją