"X-Press 2" - esminis
house
muzikos trio iš D. Britanijos. Jiems priklauso viskas – ir
house
klasika „Muzik Xpress“, ir vienas žinomiausių kūrinių planetoje „Lazy“, ir pernykštis šokių aikštelių žudikas „Kill 100“, ir šiemetinis radijo hitas „Witchi Tai To.

"X-Press 2" remiksavo beveik visus muzikos milijonierius (Fatboy Slim, Missy Elliott, Kelis, Faithless, Britney Spears), o su savo dainomis pateko į šimtus įvairiausių rinkinių ir miksų, rašoma klubo pranešime.

Ar kas nors nežino jų "Lazy"?

Aštuonioliktus metus skaičiuojantis „X-Press 2” yra tikra britų Ashley Beedle, Rocky bei Diesel house muzikos legenda. Didžiausių festivalių ir prestižiškiausių klubų programose projekto vardas rašomas didžiausiomis raidėmis šalia tokių elektronikos garsenybių kaip „The Chemical Brothers“, „Basement Jaxx“ ar „Faithless“.

Po pernai metais pasirodžiusio šokių aikštelių bestselerio „Kill 100“ bei antrojo albumo „Makeshift Feelgood“ vėl ant bangos.

Tiesa, tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje “X-Press 2” didžiausios sėkmės sulaukė 2002-ais. Būtent tada buvo išleistas mega-hitas „Lazy“. Akimirksniu David Byrne "Lazy“ vokalas pavergė televiziją, radiją, klubus, muzikos parduotuves ir viso pasaulio klausytojų širdis.

Be jokios abejonės, po dainos sekė net 11 metų lauktas debiutinis grupės diskas “Muzikizum”, kuris ilgai laikėsi Britanijos populiariausių įrašų tope. Sklinda gandai, kad šio albumo parduota net keli milijonai kopijų. Netrukus „X-Press 2“ užgriuvo apdovanojimų ceremonijos. Įvairiausiuose muzikiniuose apdovanojimuose britų trio vieną po kito „skynė“ „Metų singlo“, „Metų įrašo“ ir kitus prizus.

Diskografijoje net 300 kūrinių

Pats Darren "Diesel" House plokšteles palietė dar 1986 m., o per tą laiką pabuvojo superklubų „Ministry Of Sound“, „Back To Basics“ ir „Cream“ rezidentu bei apkeliavo visą pasaulį. Nuo 1993 m. kaip įvairių projektų narys jis įrašė daugiau nei 300 kūrinių ir remiksų. Taigi, akivaizdu, kad kiekvienas iš "X-Press 2" narių yra individualios muzikos asmenybės, šiandien Diesel už "X-Press 2" labiau rūpi novatoriški deep house projektai Yellow Sox ir Dflex.

"Ne visada, kviesdamas į vakarėlį gali drąsiai ištarti, „Pasveikinkit Legendą!“ šį kartą yra būtent taip", - renginiu didžiuojasi serijos „11“ viršininkas V1D1S.

Nauja „Test“ versija

Beje, žinomas diskžokėjas ir jo kolega, Lietuvoje žinomas prodiuseris Mario Basanov vis dar negali atsitokėti nuo metų pabaigoje aplankiusios muzikinės sėkmės. Kaip jau rašė DELFI, jų kūriniui „Test“ teprireikė dviejų dienų, kad jis būtų transliuojamas visam pasauliui „BBC Radio 1“ bangomis bei būtų įtrauktas į šokių muzikos autoriteto Gilles Peterson rinkinį „ Gilles Peterson In The House“, kurį 2008-ų sausio pabaigoje išleis viena didžiausių šokių muzikos leidybinių firmų „Defected“.

Taip, per rekordiškai trumpą laiką, Mario Basanov ir V1D1S atsidūrė viename sąraše šalia Nick Holder, Larry Heard, DJ Sneak, Dennis Ferrer, Sandy Rivera, Blaze ir kitų pirmo ryškumo šokių muzikos vardų.

„Paskutinį kartą šiais metais klube „Gravity“ visu garsu griaudės „Test“. Jau turim ir naują, Dixon pageidavimu sukurtą, kiek „gilesnę“ kūrinio versiją su dar galingesne boso linija, kurią būtinai testuosim šį penktadienį pačiame „11“ įkarštyje. Saugokitės!“ – šypsodamasis žada DJ V1D1S.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją