Nėra dainų lyderių

DELFI skaitytojams pirmiesiems pristatyta pirmoji albumo daina „Mes rimti!“ jau pasiekė radijo stotis. Šiandien debiutuoja antrasis naujojo albumo „Ančių dainos“ kūrinys „Girtuoklis“.

Pasak A.Kaušpėdo, ji yra dviprasmiška, kaip ir visa „Anties“ kūryba. „Joje yra išaukštinama girtuoklio ir girtavimo misija, didvyriškas girtuoklio gyvenimas, - pasakojo jis. - Tačiau priedainis nuteikia kur kas giliau, kviesdamas turėti daugiau aistros, ištvermės mūsų gyvenime, daugiau aukotis vardan savo užsibrėžtų tikslų, būti kietesniais. Iš dalies, tai - daina ir apie patriotizmą, gebėjimą turėti savo vertybes“.

Pasak A.Kaušpėdo, šeštadienį jau įvyko paskutinė naujojo albumo „Ančių dainų“ perklausa ir jo kūrėjai liko labai patenkinti rezultatu. „Dainos labai skirtingos ir keista, bet nėra dainų lyderių. Yra daug skirtingų nuomonių apie visas dainas, bus ir netikėtų dalykų „Anties" gerbėjams,“ – smalsumą žadino konferencijos dalyvis.

Įvaizdis – turtingo verslininko

Vietoj zombiško juoko ir keistų, vampyriškų grimasų ir storo grimo sluoksniu, šiandieną matome naują grupės „Antis“ veidą. „Jis sušvelnėjo, - konstatavo A.Kaušpėdas. - Dabar - artimesnis turtingo verslininko įvaizdžiui“.

Vienam konferencijos dalyviui parūpo, ar turtingas verslininkas gali dainuoti apie patriotizmą ir kitus svarbius dalykus? „Antis" gali, nes mes niekada nepataikaujame jokiai konjunktūrai, netgi savo gerbėjams. Norime būti, visų pirma, nuoširdūs sau, todėl ir gaištame kartais savo vieninteli laisvalaikį,“ – atsakė jis.

A.Kaušpėdas – architektas, atlikėjas, verslininkas, manantis, kad nėra jokio skirtumo, kur darbuotis, jeigu rezultatai patenkinami. „Verslas mane gerokai patobulino ir padarė europiečiu. Subūriau vienminčių komandą, kuri sugeba už dešimtis milijonų litų parduoti aukščiausios kokybės produkciją. Tai yra gerai ir Lietuvai, ir man,“ – tiesiai atsakinėjo jis.

Daugeliui skaitytojų kilo klausimas, kas A.Kaušpėdui įdomiau – muzika ar architektūra? „Muzika įdomiau, bet architektūra leidžia išgyventi nesižeminant ir nedarant žiaurių muzikinių kompromisų,“ – atsakė jis. Tiesa, jis šypsojosi, kad turi gerus pavaduotojus, kuriems tenka dirbti ir už jį, todėl viską galima suderinti.

Nesiekia populiarumo ir pelno

Vienas skaitytojas vis tik suabejojo, ar Lietuvoje yra tikrų „Anties“ gerbėjų, o A.Kaušpėdui abejonių nekilo. „Turiu problemų dėl savo populiarumo ir jos iškilo, tikriausiai, dėl „Anties" populiarumo. Tai leidžia manyti, kad jų yra ne vienas. Tai ypatingai pastebiu, kai išvažiuoju kur nors iš Vilniaus. Kartais trūksta privatumo, bet nėra čia kuo skųstis. „Antis" nesiekia populiarumo ar pelno - tai saviveikla,“ – atsakė jis.

Kad grupė nesiekia pelno, patvirtino ir atlikėjo teiginys, kad grupė nesutiktų koncertuoti privačiame vakarėlyje: „Pinigų turiu daugiau negu galiu išleisti“.

Baigėsi tylėjimo ciklas

Paklaustas, kodėl grupė nusprendė sugrįžti, konferencijos dalyvis atsakė, kad, matyt, atėjo laikas. „Galima jį pavadinti „Anties" virsmo laiku, baigėsi tylėjimo ciklas. Atėjo „Ančiai" laikas virsti gulbe. Paskutinis albumas galėtų vadintis „Gulbės giesmės", - šmaikštavo jis.

Vis tik, ar nebijo 23 metų sulaukusi grupė, po ilgos pertraukos nuvilti senųjų gerbėjų? „Kai kam „Antis" yra šventa, - nusijuokia. - Tačiau mes nemanome, kad esame kažkokie balzamuoti tautos faraonai, kurie turi išlikti neklystantys ir nekritikuojami. Mes nebijome klaidos ir mūsų naujas diskas yra labai provokuojanti mintis“, - atsakė A.Kaušpėdas.

Gruodžio 16 dieną albumas pasirodys prekybos centruose, o gruodžio 17-18 dienomis bus galima išgirsti gyvai vieninteliuose šiais metais grupės koncertuose Vilniuje, „Forum Palace“ rūmuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją