Pasiklausyti „InCulto“ atliekamos muzikos atvyko nemažai Lietuvos įžymybių, tarp kurių sukiojosi ir šokių muzikos gerbėjų numylėtinis olandas DJ Tiesto. Staigmena pavyko.

Apie 500 lietuvaičių muzikai neabejingų gerbėjų ketvirtadienio vakarą praleido sostinės „Galaxy“ klube, kur dėl techninių kliūčių apie pusantros valandos vėlavęs koncertas susilaukė griausmingų ovacijų.

Skoningai nerūpestingų ir šmaikščiai įžvalgių naujausių „InCulto“ kūrinių susirinko pasiklausyti muzikantų šeimų nariai ir visa galybė lietuviško pramogų pasaulio įžymybių. Vakarui įpusėjus salėje pasirodė ir audringų vakarėlių dievukas DJ Tiesto, kuris penktadienį jau trečią kartą ketina „išvesti iš proto“ apie 7 tūkst. jo muzikos gerbėjų.

Kaip pasakojo diskžokėją Vilniuje lydėjusi verslininkė Jūratė Bitinaitė, DJ Tiesto buvo sužavėtas koncerto scenografijos, vaizdo projekcijų, kokybiškai ir apgalvotai derančio garso ir vaizdo, reikalingo tokiems pasirodymams. Vienintelis DJ Tiesto nusivylimas – diskžokėjas buvo labai susidomėjęs koncertu, tačiau negalėjo suprasti, apie ką lietuvaičiai dainuoja.

„Jis nori susipažinti su Vilnium, mūsų publika, naktiniu gyvenimu, jis atviras naujovėms, todėl panoro pamatyti, kas vyksta Lietuvoje. Čia jis jaučiasi atpažįstamas, tačiau dėmesys jo nevargina, - pasakojo J. Bitinaitė. – Todėl pavakarieniavę „Tokijuje“ apsilankėme „InCulto“ koncerte“.

Išgėręs keletą kokteilių diskžokėjas kartu su jį lydėjusia verslininke išvyko linksmintis į populiarųjį kokteilių barą „Absento fėjos“.

Vienos įsimintiniausių ir išradingiausių grupės gerbėjų buvo seserys Erica ir Anne Jennings. Kūdikio besilaukianti Jurgio žmona kartu su seserimi pasigamino lūpdažiais ir moteriškais apatiniais išpuoštą plakatą, kuriuo su humoru išreiškė savo emocijas.

Koncertui pasibaigus ištvermingiausieji „InCulto“ muzikantai ir artimi bičiuliai įspūdžiais dalijosi restorane „Cozy“ .

Trimatės erdvės efektas, susidėjęs iš 14 specialiai kūriniams pritaikytų vizualizacijų, maloniai nustebino susirinkusius pasiklausyti nuotaikingą muziką grojančios kompanijos.

Specialiai kurtuose filmukuose duetus su „InCulto“ atliko dainininkai Stasys Povilaitis, Steponas Januška, Andrius Rimiškis, Algis Ramanauskas – Greitai, vokalo dėstytojas Zenonas Knyžnikovas, Marius Berenis – Tru Sabaką, Jurgio žmona Erica.

Pirmą kartą Lietuvos muzikos istorijoje, pasitelkus specialias vaizdines priemones, tokiu būdu pritariantieji dainininkai vienu metu galėjo ir dainuoti, ir linksmintis tarp žiūrovų.

Dėl vienokių ar kitokių priežasčių negalėję sudalyvauti „InCulto“ koncerte netrukus turės galimybę jį įvertinti per LNK televiziją, o kitais metais koncerto įrašas pasirodys ir DVD formatu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją