Visai neseniai Vilniaus ir kitų miestų klausytojai turėjo progą mėgautis dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – Aš“ dalyvavusių atlikėjų ir kūrėjų dainomis. Dabar turite galimybę išgirsti daugybę puikių dainų ir patirti nė kiek ne mažiau įspūdžių studentiškame Vilniaus Universiteto bardų festivalyje, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Šis renginys, savo gyvavimą pradėjęs 2005 metais, kasmet tampa vis daugiau žinomiausių Lietuvoje dainuojamosios poezijos atlikėjų suburiančiu ir vis gausesnės publikos sulaukiančiu renginiu, tinkančiu ir itin patinkančiu įvairiausio amžiaus klausytojams.

„Mes kasmet vis labiau stengiamės, keliame festivalio techninį ir organizacinį lygį, kviečiame vis daugiau atlikėjų – tiek visiems žinomų bardų, tiek visiškai negrojusių didelėje scenoje studentų. Kasmet vis daugiau dėmesio skiriame scenos dekoracijoms, kuriomis siekiame sukurti ypatingą ir kas kartą vis kitokį festivalio veidą. O štai puikią atmosferą koncertų metu sukuria tiek puikūs atlikėjai, tiek mūsų ypatinga publika – daugybė jaunų žmonių, ateinančių į koncertus ir visiškai užpildančių nedidelę salę, kurioje vyksta festivalis“, - teigia renginio organizatoriai.

Šiemet klausytojai galės sulaukti jau seniai pamėgtų ir nebe pirmą kartą šiame festivalyje koncertuosiančių atlikėjų: Sauliaus Bareikio ir Andriaus Kulikausko, Olego Ditkovskio ir Nedos Malūnavičiūtės, Gedimino Storpirščio, Vytauto V. Landsbergio ir kitų.

Prie jų šiais metais prisijungė vienas iš labiausiai Lietuvoje gerbiamų aktorių – Vladas Bagdonas ir du metus festivalyje lauktas Kostas Smoriginas.

„Labai norėjome pakviesti ir pirmame festivalyje koncertavusius „Keistuolių teatro“ aktorius – Aidą Giniotį ir Andrių Kaniavą, taip pat jų kolegą Dalių Skamaraką. Tačiau šiuo metu jie yra beprotiškai užimti, todėl belieka tikėtis jų sulaukti kitais metais“ – viliasi festivalio rengėjai. Koncertuose savo dainas taip pat atliks šiek tiek mažiau žinomi, bet jau publikos pamėgti dainų autoriai ir atlikėjai: Vaidotas Mineikis, Povilas Girdenis, Kazimieras Jakutis – Pagulbis, Kastytis Petryla, Edmundas Janušaitis ir kiti.

Jaunąją kartą festivalyje atstovaus plačiąjai publikai puikiai pažistami atlikėjai: Ieva Narkutė, Ovidijus Jucys, Eglė Gelažiūtė, Jonas Bagdonavičius, Jonas Krivickas – Kreivas.lt, Raimonda Pečkytė, Ainis Storpirštis, Vidas Bareikis ir Pranas Dapšauskas, grupė „Jam Jam“ bei daugybė kitų jaunų atlikėjų.

Kocertus ves vienas talentingiausių renginių vedėjų – Jonas Radzevičius, festivalio koncertuose šmaikštavęs ir netgi kartu su atlikėjais sukūręs improvizuotą dainą dar pernai metais.

„Čia man visiškai nauji patyrimai, visiškai kitokia publika nei daugumoje vietų ir renginių, kuriuose tenka dirbti. Tiesiog neįmanoma atsisakyti dalyvauti šiame festivalyje – o dar labiau nesinori praleisti progos išgirsti savo mėgstamus atlikėjus,“ – sako jis.

Festivalyje kasmet savo kūrybinį kelią scenoje pradeda dar niekada didelei publikai negroję studentai, taip pat savo įgūdžius ir sceninį meistriškumą tobulina jau patyrę jauni atlikėjai.

„Stengiamės sudaryti salygas kiekvienam atlikėjui – ypač pradedantiesiems – užlipti ant scenos ir pasidalinti savo dainomis su gausia festivalio publika. Aišku, dauguma klausytojų norėtų klausytis tik seniai žinomų bardų, tačiau pakankamai dėmesingai klausosi ir naujų talentingų atlikėjų. Kiekvienais metais festivalio bilietai šiek tiek brangsta, tačiau mes labai stengiamės kiek imanoma mažiau juos branginti – festivalis visgi yra studentiškas, todėl ir bilietų kaina turi būti studentiška,“ – teigia festivalio rengėjai.

„Ruošdamiesi festivaliui turėjome nedidelių nesklandumų – negavome salės, kurioje tradiciškai du metus iš eilės vyko festivalis. Tačiau Vilniaus Kolegijos Studentų atstovybės dėka gavome naują didelę salę, kurioje tilps ir galės patogiai atsisėsti visi norintys,“ – užtikrina trečiojo Vilniaus Universiteto bardų festivalio rengėjai.

Festivalis vyks lapkričio 21 – 23 dienomis, Vilniaus Kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto (Didlaukio g. 45) Aktų salėje. Koncertų pradžia - 19 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją