13 nebaigtų mokyklų

Iš esmės visas muzikos žvaigždes galima suskirsyti į du tipus. Vienos garsenybės yra mandagios, švelnios, paklusnios būtybės, kurios niekada nekelia rūpesčių vadybininkams, prodiuseriams ir įrašų kompanijoms, gražiai elgiasi viešumoje ir rūpinasi savo geru įvaizdžiu. Kitos žvaigždės be skrupulų gali jums palei nosį pamojuoti didžiuoju pirštu, nusikeikti televizijos eteryje, pasirodyti viešumoje apsvaigusios nuo alkoholio ir būti tikromis rakštimis žmonėms, su kuriais dirba. Per porą metų pasakiškai išgarsėjusi britų dainininkė Lily Allen priklauso būtent antrajai scenos žvaigždžių kategorijai. Vieniems jos išsišokimai nepatinka, o kiti tokį „pankišką“ atlikėjos elgesį net mėgdžioja.

Lily gimė Londone, jos tėvas – garsus komikas Keithas Allenas (54), mama – filmų prodiuserė Alison Owen (46). Tėvas paliko šeimą, kai Lily buvo vos 4 metai. Mama susirado kitą gyvenimo palydovą – dar vieną komiką Harry Enfieldą (46).

Dainininkė viename interviu pasakojo, kad vaikystėje ją supo „darbo klasės aplinka. Buvome greičiau neturtingi, nei pasiturtintys.“ Tačiau šia jos fraze galima stipriai suabejoti, nes Lily lankė vienas brangiausių Anglijos mokyklų.

Iš viso mergina pakeitė net 13 jų, tačiau nė vienos taip ir nebaigė. Iš kai kurių prestižinių mokymo įstaigų ji buvo išmesta už rūkymą, alkoholio vartojimą ir net užsiiminėjimą oraliniu seksu mokyklos teritorijoje.

Būdama vienuolikos per pertrauką ji garsiai uždainavo vieną grupės „Oasis“ dainą. Mokytojai tai išgirdo ir pasiūlė L. Allen užsiimti muzika. „Po kelių savaičių mane pakvietė padainuoti viename renginyje mokyklos salėje. Aš dainavau, o susirinkę mokytojai verkšleno ir sakė vienas kitam: kaip gražu, kad ši „sunki“ mergaitė ateina į tikrąjį kelią...“ - vėliau pasakojo dainininkė.

Lily suprato, kad muzika jai padėtų „išeiti viso gyvenimo atostogų, nedirbti šlykščių darbų ir nesimokyti beprasmių mokslų“. Todėl mergina užsirašė pas dainavimo mokytoją ir ėmė rodytis savo tėvo kuriamose komiškose muzikinėse programose.

Sulaukusi penkiolikos Lily metė visus mokslus. Štai ką ji vėliau sakė žurnalistams: „Aš nenorėjau praleisti trečdalio savo gyvenimo tam, kad susirasčiau darbą, kurį dirbčiau trečdalį gyvenimo tam, kad likusį trečdalį gaučiau pensiją.“

Mergina nusprendė pati užsidirbti pinigų ir įrašyti savo sukurtas dainas. Būdas užsidirbti buvo rastas, tačiau jis nebuvo pats geriausias... Lily kurį laiką pardavinėjo narkotikus, gatvėje vadinamus „ekstazi“.

Iš interneto į sceną

Šlovė jauną merginą aplankė netikėtai ir ne visai įprastu būdu. Įrašų kompanijos kurį laiką L. Allen ignoravo ir atmetinėjo jos dainas kaip „nevykusias“ ir „neperspektyvias“. Tada Lily sukūrė savo profilį populiariame tinklalapyje „MySpace“ ir ten patalpino kelias savo dainas.

Jos sulaukė tokio dėmesio, kad apie „naują internetinę žvaigždę“ ėmė rašyti laikraščiai. Tada sukluso ir muzikos prodiuseriai. Savo paslaugas Lily pasiūlė Markas Ronsonas (32) – tikra muzikos verslo garsenybė, dirbusi su Robbie Williamsu (33), Christina Aguilera (26), Jay-Z (37) ir kitomis superžvaigždėmis.

2006 metais pasirodė debiutinis Lily Allen albumas „Alright, Still“, kuris iš karto tapo muzikine sensacija ne tik Didžiojoje Britanijoje, bet ir Europoje bei Jungtinėse Valstijose. Dainas „Smile“ ir „LDN“ ėmė niūniuoti tūkstančiai gerbėjų, transliuoti radio stotys. L. Allen tapo tikra žvaigžde ir prie jos gyvenimo grėsmingai priartėjo smalsių žurnalistų didinamasis stiklas.

„Visi prodiuseriai spaudžia, kad antras albumas būtų toks pats populiarus kaip pirmas. Jie ima kištis į mano kūrybą. Eina jie šikt...“ - tai buvo pirmasis Lily pareiškimas, aiškiai parodęs, kad muzikos verslas į savo pasaulį priėmė dar vieną nepaklusnią personą. Tačiau tai buvo tik pradžia...

Dainininkė kategoriškai atsisakė jai bandytų primesti drabužių stilistų ir kirpėjų paslaugų. To kaina – vienintelis apdovanojimas, kurį iki šiol yra laimėjusi L. Allen yra tas, jog muzikos žurnalo „NME“ atlikėja buvo pripažinta blogiausiai šiais metais besirengiančia garsenybe. Bet Lily į tai nusispjaut.

Didžioji įžeidinėtoja

Mergina iš karto pajuto, kad muzikos versle bus bandoma ją išnaudoti, todėl netruko „paleisti liežuvį“ taip, kad pusė gerbėjų nuo jos nusisuktų, o liktų tik patys ištikimiausi.

Kirčiai buvo galingi: visų pirma mergina britų dievuką dainininką Bobą Geldofą (56) viešai pavadino „dviveide subine“. Pripažinkite, drąsu, turint galvoje tai, kad Bobas yra vienas gerbiamiausių žmonių Britanijoje už savo grandiozinius „Live Aid“ labdaros koncertus. Pagarbą jam yra išreiškusi net karališkoji šeima.

Vėlesnio interviu metu L. Allen išrėžė: „Jei Kylie Minogue (39) bus pakviesta koncertuoti „Glastonbury“ festivalyje, tai šį vargšą festivalį ištiks insultas.“ Per vieną šių metų koncertą mergina taip pat negailestingai „sudirbo“ garsios grupės „Girls Aloud“ dainininkę Cheryl Cole (24), išvadinusi ją kale.

„Tuos, kas nusipirks debiutinį Paris Hilton albumą, reikėtų tučtuojau išžudyti“, - tęsė savo pasisakymus Lily televizijos interviu metu. Dar vieno didelio koncerto metu L. Allen leptelėjo: „Tai savaitgalio pabaiga. Juk laikas išgerti! Ar ne taip, Amy Winehouse (24)?“ Garsi dainininkė A. Winehouse tuo metu kaip tik kovojo su priklausomybe alkoholiui.

Tyčiotis iš kitų muzikantų tapo vienu iš Lily prekinių ženklų. Tačiau to jaunai „pankuojančiai“ atlikėjai buvo per maža. Šių metų vasarą vykusio muzikos festivalio metu JAV prezidentą George'ą W. Bushą (61) ji pavadino „sukruštu šikniumi“, o vėliau pasakė, kad savo kūrinių sėkmę populiariausių dainų rinkimuose ji švenčia uostydama kokainą.

Kas kaltas, jei ne meilė?

Pagaliau rudenį Lily nusiramino ir užsidarė į studiją įrašinėti savo naujo albumo. Tačiau neilgam...

Prieš kelias savaites pasirodė pranešimai, kad dėl L. Allen ima nerimauti jos draugai. Ji net viešumoje rodosi su degtinės buteliu, vis mažiau rūpinasi savo išvaizda...

Galiausiai prieš kelias dienas Lily lengva ranka atleido visus vadybininkus, kurie su ja dirbo pastaruosius porą metų, taip pat atsisakė finansininko ir užsakymų agento paslaugų. Spaudoje pasirodė įtarimų, kad dainininkei „ne viskas gerai su galva“, tačiau žurnalistams ji tik šypsosi kartodama: „Jaučiuosi kuo puikiausiai! Aš viską galiu padaryti viena. Įkursiu savo įrašų kompaniją!“

Tačiau draugai mano, kad viskas nėra gerai, o Lily poelgių kaltininkas – skyrybos. Dainininkė po ilgos draugystės išsiskyrė su devyneriais metais vyresniu draugu Sebu Chewu (31). Ji dabar mano, jog niekada nesusiras kito partnerio: „Sebas ir aš daugiau niekada nebūsime kartu. Dabar aš esu vieniša. Bet mano nuomonė, visada tokia ir liksiu.“

P o skyrybų mergina numetė svorio, nes draugų teigimų „vietoj pusryčių vartoja alkoholį. O rytą dažniausiai sutinka kokiame nors naktiniame klube“. Pati dainininkė spaudai sako, kad numetė svorio padedama hipnozės, sporto ir sveiko maisto.

Tiesa, L. Allen pripažino, kad varginančios koncertinės gastrolės privertė ją įnikti į alkoholį.

Ar Lily baigs reabilitacijos klinikoje, kaip daugybė kitų jaunų žvaigždučių? Greičiausiai ne. Vos prieš kelias dienas ji buvo pastebėta vaikštanti su šokių muzikos atstovų „Chemical Brothers“ žvaigžde Edu Simonsu (37). Lily patvirtino susitikinėjanti su Edu, tačiau nesutinka prisipažinti, jog yra įsimylėjusi. Ji teigė, kad „Edą suerzintų jos kalbos žiniasklaidoje apie tai, kaip ji yra įsimylėjusi“.

Kaip ten bebūtų, dainininkė vėl atrodo laiminga ir pasitempusi. Dabar ji vargsta prie savo naujo albumo ir stengiasi visam laikui išsiskirti su buteliu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo.
Žurnalas „Klubas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją