Kalbėdamas apie Danieliaus Dolskio premiją Edmundas Žalpys prisipažino, kad šiuo apdovanojimu bus siekiama vienyti Vilniaus ir Kauno pramogų pasaulio atstovus.

"Tarp sostinės ir Kauno, kaip gražaus provincijos miesto, nuolat jaučiama įtampa, savotiška konkurencija. Dolskis gimė Vilniuje, o palaidotas yra Kaune. Legendinės asmenybės vardas turėtų mus susieti. Be to, tik darydami bendrus projektus pritrauktume lėšų iš tarptautinių kultūros rėmimų fondų. Vilniuje, nors tai ir sostinė, per mažai gyventojų, kad būtume įdomūs pasaulio fondams", - plačiais užmojais dalijosi Žalpys.

"Dar tik "gimdome" Dolskio premiją. Nežinia, kada projektas bus baigtas, gal iki Kalėdų. Nenorėčiau, kad tai būtų tik valdininkų sumanymas, tam turi būti sukurta visuomeninė organizacija, jos komitete dalyvautų įvairių sričių atstovai", - tačiau, Žalpio teigimu, menininkai neskuba paskelbti naujo apdovanojimo teikimo datos.

Pasak dainininkės Birutės Petrikytės, šiam Dolskio premijos kūrimui pritaria daugelis žymių asmenybių. Tai ir Viktoras Gerulaitis, Stasys Povilaitis, Vytautas Kernagis, Kęstutis Ignatavičius, Andrius Mamontovas, Emanuelis Zingeris.